Blog Huizer-maatjes

een nieuwjaarsborrel waarbij verbinding centraal staat

verbinding centraal

We zijn er doorheen, de kerstbomen zijn de deur uit en er is geproost op 2019. Het nieuwe jaar is van start en we zijn er weer helemaal klaar voor. De afgelopen maanden hebben wij, Anissa, Machiel, Luca en Michelle als studenten van de opleiding eventmanagement gewerkt aan de nieuwjaarsborrel voor Woongroep Huizer-maatjes op 5 januari.

TEKST Michelle van Heiningen

In oktober 2018 zochten wij voor een schoolopdracht naar een organisatie om een evenement voor te organiseren. Wij waren er al snel uit dat we dit graag wilden doen voor Woongroep Huizer-maatjes. De tweelingzus van Machiel is één van de toekomstige bewoners en daardoor was de connectie snel gemaakt. Gelukkig vond het bestuur het ook een leuk idee en zo hebben wij na een gesprek besloten de nieuwjaarsborrel te organiseren. Vol goede moed gingen we van start, het moest een bijeenkomst worden waarbij iedereen zich welkom voelde en het naar zijn zin had. Maar hoe creëer je zo’n omgeving voor zowel de toekomstige bewoners, de ouders, de broers en zussen en alle overige genodigden zoals de architect, gedragsdeskundige en de kinderarts? We hebben veel ideeën bedacht en hebben er ook weer veel moeten schrappen. 

verbinding centraal

Uiteindelijk kwamen we tot een conclusie, gewoon een gezellige middag waarbij we met elkaar proosten, een drankje kunnen drinken en spelletjes kunnen spelen. Voor iedereen moest er iets te doen zijn, maar belangrijker, iedereen moet kunnen doen waar hij of zij zelf zin in heeft. Daarbij stond verbinding centraal deze middag. Zo waren er bijvoorbeeld alleen maar spellen voor twee personen en meer. We creëerden een fotohoek waar fotograaf Linda Vogel iedereen samen op de foto vastlegde. Serieuze foto’s maar natuurlijk ook genoeg hele gekke! De bezoekers konden ook kleine schilderwerkjes maken, die samen uiteindelijk één schilderij vormen, dat later een plekje zal krijgen in het huis. Medewerkers van Albert Heijn Oostermeent hielpen mee met het inschenken van hun eigen gesponsorde drankjes en het rondbrengen van hapjes. 

Voor onze schoolopdracht en eigen ontwikkeling hebben wij alle aanwezigen om feedback gevraagd middels een formulier. Iedereen was positief te spreken en er waren een aantal tips waar we van hebben kunnen leren. Gemiddeld hebben wij een 8,5 gekregen voor het organiseren van dit evenement, wauw! Daarnaast was ook een vraag op het formulier wat het allerleukste was van de middag. Nou, het populairste spel? Sjoelen! Het spel dat al sinds de 16e eeuw bestaat is anno 2019 nog steeds het leukst om te doen bij zowel jong als oud. 

Wij mogen weer een unieke ervaring en een mooie opdracht afvinken, maar wat een gezellige middag was het. Wat was het ontzettend fijn om blije mensen te zien, om te zien dat er gelachen en geborreld werd, maar vooral om te zien dat iedereen het zo goed met elkaar kan vinden. Dit alles maakte het voor ons zo leuk om te organiseren en het zegt veel positiefs over alle betrokkenen van de woongroep. Wij hopen dan ook het beste voor Woongroep Huizer-maatjes in 2019!

Lees ook dat een wooninitiatief echt veel meer is dan een een paar muren en wat bewoners

Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen, elke dag weer. Ook in 2019! Omdat het delen van verhalen helend werkt en we die erkenning en herkenning elke dag nodig hebben. Doe je mee?

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest