Filmpje

help Merlijn met zijn onderzoek naar onderwijs en autisme!

21 maart 2018

Het is bijna de start van de Nationale Autisme Week, zaterdag 29 maart 2018. En toch beginnen we nu al. Waarom?

TEKST Veronique Werz

Onderwijs en autisme lijkt niet zo’n goede combi te zijn. Tenminste niet in Nederland. Waarom? Dat weten we eigenlijk niet. Maar er blijken nogal wat kinderen met een vorm van autisme niet naar school te gaan. En dat moet anders. Want ieder kind heeft recht op onderwijs, dus geen leerplicht maar leerrecht, zoals ook al eerder een oproep gedaan is op de Dag van de Leerplicht.

Merlijn is zo’n jongen. Hij is 15 jaar oud en worstelt met school. Of moeten we zeggen: school worstelt met hem? Want er lijkt geen geschikte plek te zijn waar hij zijn diploma kan halen. Hij is slim, jong en ambitieus en nog belangrijker, hij wil het er niet bij laten zitten. En dus wil hij op zoek naar het antwoord op de vraag waarom kinderen met autisme wel meedraaien in het schoolsysteem van Amerika of Finland.

En precies daarover wil hij een documentaire maken. Waarom kan het niet in Nederland en in andere landen wel? En kunnen we daar dan van leren?

Maar ja, een documentaire maken is nogal wat en vraagt naast toewijding, nieuwsgierig zijn ook een financiële hulplijn. En daarom is Merlijn deze crowdfunding gestart. Help jij mee antwoorden te vinden op de vraag waarom zoveel kinderen het niet op school redden in Nederland en dus als thuiszitter te boek komen te staan?

Wij hopen dat we met het Lotje&co netwerk een flink bedrag ophalen voor Merlijn. Doe je mee?

Lees ook waarom Silvie helpt om deze droom te verwezenlijken.

Lotje&co helpt kleine initiatieven graag vooruit. Zeker als het vanuit een passie, verlangen en ook nog eens oplossingsgericht is. Ook daarvoor zijn we er en ben je toch lid?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest