ARCHIEF advertorials/oproepen

3 x op adem komen met het hele gezin

op adem komen

Zo aan het eind van het schooljaar kun je de gemiddelde vader of moeder wel opvegen. Om van ouders met een zorgintensief kind niet te spreken. Wat zou het lekker zijn om er nú nog even tussenuit te kunnen. Lekker op adem komen tijdens een midweek of weekendje weg. Maar ja, hoe regel je dat met je zorgintensieve kind?

TEKST Elise van der Velde

Gelukkig zijn er drie plekken in Nederland waar je het hele jaar terechtkunt. Voor een zorgeloze vakantie of gewoon een midweek of weekendje weg met je hele gezin. Dat zijn de fijne vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds waar je al vanaf € 35,- per nacht per appartement verblijft. Je bent er even helemaal tussenuit en kunt ook als ouders écht op adem komen. Alle voorzieningen (van tillift tot hoog-laag-bed) zijn aanwezig en op twee van de drie locaties is voor de kinderen (ja ook de zorgintensieve) een lieve, professionele oppas te boeken.

1. op adem komen in Arnhem

In Huis Arnhem, vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds ben je meteen met je hoofd in de wolken. Je logeert er letterlijk tussen de boomtoppen: zo hooggelegen is dit vakantiehuis. Ideaal voor een week, midweek of weekend weg aan de rand van de Veluwe. Naast het vakantiehuis beginnen heerlijke bossen met rolstoeltoegankelijk wandelpaden, en Burgers’ Zoo en het Openlucht Museum liggen om de hoek. In Huis Arnhem zijn drie aangepaste vakantieappartementen met keuken, woonkamer, patio, badkamer en één of twee slaapkamers (ook met bedboxen).
Kijk hier voor de mogelijkheden in Huis Arnhem

2. bijtanken in de bossen van Friesland

De Hoeve in Zuidoost Friesland ligt verscholen in de bossen en ligt op een half uurtje rijden van Leeuwarden, dit jaar Culturele Hoofdstad 2018. Heel bijzonder: het heeft binnen een glijbaan van de chilllzolder naar de begane grond, plus een prachtige snoezelruimte! Je vindt er vier aangepaste appartementen met aangepaste badkamer en één hoog-laag bed. Eén appartement heeft een tillift, verder kun je (indien beschikbaar) gratis hulpmiddelen gebruiken. Is je (zorgintensieve) kind gek op paardrijden? Ook dat kan bij de naastgelegen manege. En als je wilt, kun je met het hele gezin als VIP naar de bioscoop!
Kijk hier voor de mogelijkheden in de Hoeve.


3. he-le-maal bijkomen in Limburg

De Kindervallei, het derde aangepaste vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds, is ook al zo’n plek waar je helemaal bijkomt. Het kleurrijke gebouw heeft acht appartementen en is ontworpen door niemand minder dan kunstenaar Hundertwasser. Extra bijzonder: in de aangepaste speeltuin vind je de enige rolstoeltoegankelijke boomhut van Nederland. De Kindervallei ligt midden in het Geuldal, met prachtige heuvels en bossen. Zin in de stad? Maastricht is slechts 12 kilometer verderop. (En hadden we al verteld dat je een fantastische oppas kunt inhuren?)
Kijk hier voor de mogelijkheden in de Kindervallei.


Lees ook:
deze ouders trokken met hun rolstoelkind door de bergen van Marokko

Lotje&co vindt het belangrijk dat echt iedereen in het gezin tot rust kan komen tijdens een vakantie. En daarom werken we ook samen met het Ronald McDonald Kinderfonds.

adverteren

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest