Blog Silvie

en… heb jij je Facebook account ook al opgezegd?

Facebook

Met gemengde gevoelens kijk ik naar het item van Zondag met Lubach over Facebook. Ik hoor zijn oproep om met z’n allen Facebook de rug toe te keren en ons account te verwijderen, volg de discussie en frons mijn wenkbrauwen. 

TEKST Silvie Warmerdam

Want wat we ook van Facebook vinden, hoeveel fouten er ook gemaakt zijn en hoe naïef het bedrijf te lang is geweest; het platform heeft ook veel goeds gebracht. De idealen van Mark Zuckerberg om mensen all over the world met elkaar te verbinden om zo die wereld mooier te maken, zijn óók bereikt. 

Neem onszelf. Hadden we elkaar gekend zonder dit platform? Ja sommigen van jullie ken ik persoonlijk, maar de meesten niet. Toch delen we bijna elke dag onze vreugde, verdriet, opstekers en momenten dat we het even niet zien zitten.
Juist omdat we veel zorgen, veel thuis zijn, een hele volle zorgagenda hebben, past een social media-platform ons zo goed. Tussendoor even reageren, tussendoor even een blog lezen, een nieuwsbericht. Even twee zinnen uitwisselen en dan weer door. En tja, ik kan zo even geen ander middel bedenken waar dat zo goed kan als op Facebook.

In Trouw kom ik een artikel tegen met als kop: ‘Facebook verlaten dupeert goede doelen’. Ik lees: ‘Door je af te melden van Facebook, maak je de grote merken sterker en laat je kleine organisaties met een goed doel in de kou staan. Die kleine organisaties kunnen niet zonder jou en ze kunnen je alleen bereiken via social media.’
De krant komt met het voorbeeld van de petitie van Wij Staan Op! (heb je al getekend trouwens?) en stelt de vraag: ‘hoe komt het dat Nieuwsuur maandag aandacht besteedde aan de oproep van de jonge gehandicapte mensen van Wij Staan Op! voor gelijkwaardigheid op de werkvloer?’
Juist: omdat ze via Facebook in korte tijd zoveel handtekeningen wisten te verzamelen!

Ik blijf dus op het verguisde platform en ik hoop dat jij ook blijft. Zodat we verhalen kunnen blijven uitwisselen en door de herkenning en erkenning die we bij elkaar vinden de dag met een glimlach doorkomen. 

Lees ook hoe je ervoor zorgt dat je Lotje&co ook na de algoritme-aanpassingen die Facebook heeft doorgevoerd, kunt blijven volgen.

En als je Lotje&co dan zo graag volgt en onze verhalen leest, is het dan niet ook tijd om lid te worden?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

Silvie Warmerdam
Silvie Warmerdam is getrouwd met Harro met wie ze drie zonen heeft: Julian (17), Daniël (14, syndroom van Down) en Simeon (11). Silvie blogt elke werkdag over haar leven met Daniël. Silvies verhalen over haar familieleven in Amerika zijn gebundeld in het boek 'Blonde haren onder een cowboyhoed'.

Meer Silvie

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers

Misschien vind je dit ook interessant

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest