Blog Silvie

het zorgen voor spat van al die oude foto’s af

oude foto's

Ons hele fotoarchief van de jaren 2004-2011 stond op een oude Windows computer. Ook na diverse pogingen met verschillende nieuwe onderdelen, kregen we het logge apparaat niet meer aan de praat. Uiteindelijk sloopten we de geheugenkaart eruit, stuurden ‘m op naar een gespecialiseerd bedrijf en duimden dat het goed zou komen.

TEKST Silvie Warmerdam

Deze week viel er een pakketje op de deurmat. Met daarin een enorme USB-stick met 2 terabyte geheugen. Nieuwsgierig plugden we stick in onze hippe Macbook en na wat klikken stond zomaar opeens ons hele leven van dik tien jaar geleden op het scherm.

Zoals foto’s van de verjaardag van Julian toen hij vijf werd. Op bijna elke foto heb ik of Harro baby Danïel op schoot -Daan was toen acht maanden en kon nog niet zelfstandig zitten. Als Julian zijn nieuwe brandweerpak showt, zit ik op de achtergrond op de bank Daniël te voeden. 

Foto’s van Daniël z’n eerste verjaardag. Hij zit -een beetje onderuitgezakt- in een Triptrap. Z’n bijna even oude nichtje zit naast hem, los en rechtop. Ik zit erbij en probeer Daan een fruithapje te geven met een klein lepeltje. 

Foto’s van nog meer verjaardagen, vakanties, vergeten momenten en uiteraard van onze Amerikaanse jaren. Door de jaren heen klikkend, worden de kinderen versneld groot. Wat blijft is het zorgen-voor dat van zoveel foto’s afspat.
Opa’s en oma’s die zich met net wat meer aandacht voorover buigen naar Daniël toen hij nog niet kon staan. Harro die Daniël een springkussen op helpt, tijdens het feestje voor Simeon z’n vierde verjaardag. Terwijl de kleuters om hem heen op en neer springen. 

Ik klik alle mapjes weer dicht en haal de stick uit de laptop. De liefdevolle, maar bezorgde blikken op de vermoeide gezichten van de jongere versies van onszelf dansen nog voor m’n ogen.
Net als ik bedenk hoe deze herinneringen te vangen in een beetje leuke, geprinte jaarboeken, gaat de telefoon. Daan z’n school belt, hij is ziek of ik hem op kan komen halen. 

Ook nu, tien jaar later, gaat het zorgen-voor gewoon door.

Lees ook hoe zelfs het versieren van de kerstboom tot een trip down memorylane kan leiden. 

Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen, elke dag weer. Om hen overeind te houden terwijl zij 24 uur per dag voor hun kind zorgen, niet alleen vandaag maar ook morgen en overmorgen.  Maak jij ons werk mogelijk?

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest