DOE MEE

doe je ook mee aan het panel van Ieder(in)?

Ieder*in)

Ieder(in) is de koepelorganisatie die ook ons, ouders van zorgintensieve kinderen, vertegenwoordigd in hun lobby-activiteiten in met name Den Haag. Dat kan Ieder(in) alleen maar op een goede manier doen, als de achterban -wij dus- van zich laat horen. Daarom onze oproep: doe mee aan hun panel en beantwoordt een paar keer jaar een online-vragenlijst. 

TEKST Silvie Warmerdam

Bij Ieder(in) zijn 250 organisaties voor chronische zieke mensen of mensen met een beperking aangesloten, waaronder Lotje&co. De afgelopen tijd hebben we twee keer succesvol actie gevoerd samen met Ieder(in): het leerlingenvervoer staat nu op de agenda van de politiek en dat de jongeren die wél zorg nodig hebben, maar niet in de Wlz zitten, tussen wal en schip vallen, weten ze nu ook in Den Haag.
Beide acties waren succesvol dank zij jullie inbreng. Omdat jullie je verhaal wilden delen met ons, konden wij Ieder(in) van voldoende munitie-uit-de-praktijk voorzien, zodat ze met een geloofwaardig verhaal aan tafel zaten in Den Haag.

panelleden gevraagd

Ieder(in) vraagt nu om nieuwe panelleden: mensen die op een meer structurele manier hun praktijkervaringen willen delen over de zorg, over het onderwijs over de bureaucratie, over alles waar mensen met een chronische ziekte of beperking tegen aan lopen. Denk bijvoorbeeld aan beperkte beschikbaarheid van woonruimte, verlaging van de eigen bijdrage aan de WMO, discriminatie, en slechte kwaliteit van de keukentafelgesprekken.

Wat dat inhoudt, panellid zijn? Je krijgt 4 tot 6 keer per jaar een e-mail over een meldactie. In de e-mail staat een link naar een vragenlijst. Je kunt deze vragenlijst invullen op een moment dat het jou uitkomt, gedurende de looptijd van de meldactie. Je kunt ook altijd een keertje overslaan. Je kunt je ook zonder opgaaf van redenen weer afmelden, zowel tijdelijk als definitief.

We vinden het vanuit Lotje&co belangrijk dat de stem van ouders-van, toch de vergeten groep mantelzorgers, gehoord wordt. Daarom steunen we de oproep van Ieder(in) en hopen we dat veel ouders zich op zullen geven voor het panel.

Meer weten? Via deze link lees je alles nog eens rustig na en kan je je meteen opgeven!

Lees ook waarom je -nu je toch bezig bent- meteen lid zou willen worden van Lotje&co! Of klik op de button 😉 

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest