Tegelspreuk

moedeloze pessimisten die toch de positieve kanten durven zien

moedeloze pessimisten

Als ouders-van kennen wij de bureaucratie als geen ander. Denk je dat je net alles op orde hebt, verandert er weer een wet-, contactpersoon of doorverwijzing. En alsof dat nog niet genoeg is ben je ook nog eens vergeten dat morgen de traktatie voor school klaar moet zijn voor de brus. Moe word je er van.

TEKST Veronique Werz

En om er nog een schepje bovenop te doen weten we allemaal wat het betekent als er weer een aanvraagprocedure opgestart moet worden via de Wmo. Moedeloos word je ervan. Je zou het liefst willen wegkruipen onder een dik dekbed zo af en toe.

Of nog zoiets waar je moedeloos van wordt. Als je weer een formulier kunt invullen terwijl het hetzelfde is van een week geleden, een jaar geleden en zelfs nog langer geleden.

Ach, we kunnen eindeloos veel voorbeelden geven over moedeloos en daar word ik dan wel weer moedeloos van. Best een bijzonder woord eigenlijk Moedeloos.

Moedeloos – Moed – Moe

Want we zijn eigenlijk allemaal best moe maar met veel moed gaan we er toch weer vol tegenaan om vervolgens weer moedeloos met een kop thee op de bank te ploffen. Heeft dit te maken met pessimisme? Nee, het heeft alles te maken met moegestreden, daar waar we niet kunnen stoppen.

Dus kop op, schouders eronder en laten we vooral genieten en de bureaucratie zo af en toe vergeten. Maak een radslag, koop een traktatie en besteed dingen uit. Dan hou je misschien ook nog tijd over om dat te doen wat jij nodig hebt. Bijvoorbeeld een hele dag met gelijkgestemden waar je weer ontdekt wat jij nodig hebt. Want een zorgintensief kind is een baan erbij. Daar is niets pessimistisch aan.

Als ouders van een zorgintensief kind weten soms niet te ontkomen aan het pessimisme. Maar bij Lotje&co weten we er altijd weer een positieve draai aan te geven. Omdat we geloven in de kracht van het delen van verhalen. Verhalen waarin we elkaar oppeppen, vertrouwen en steunen. Ook daarom ben je lid.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest