NIEUWS

luister nu de eerste podcast in Nederland over levend verlies

podcast levend verlies

Odet Stabel is moeder van een ernstig meervoudig beperkte zoon, en schrijfster van het boek 'Een kind met kansen'. Edith Raap is docent ouderbegeleiding aan de Hogeschool Utrecht. Sinds deze week maken ze samen de podcast 'Levend Verlies'. Elke laatste zondag van de maand kun je een nieuwe aflevering beluisteren.

TEKST Elise van der Velde

Als je nog geen podcasts luistert, is nu het moment om te beginnen. Waar je interesse ook ligt, je vindt een leuke serie of aflevering die je waar dan ook kunt luisteren. In de auto. Tijdens het strijken. Of als je met de hond wandelt. Soms is het als een radioprogramma, met meerdere gasten en soms wordt er één onderwerp uitgediept. En dit keer is het een onderwerp dat ons als platform voor ouders met een zorgintensitief kind na aan het hart ligt.

podcast levend verlies

Als geen ander weten ‘ouders-van’ wat levend verlies inhoudt. Online hebben we er al vaak over geschreven, en ons laatste nummer heeft het zelfs als thema. Odet en Edith omschrijven het mooi: ‘Het gaat om chronische rouw, verdriet om een verlies dat nooit eindigt.’ En zoals Odet al in een blog schreef: levend verlies als een dolle hond die je achtervolgt.

Met deze podcast willen de maaksters meer bekendheid geven aan levend verlies en een brug slaan tussen ouders en hulpverleners. In de eerste aflevering, die afgelopen zondag verscheen, kun je luisteren naar een gesprek met Manu Keirse, die het begrip Levend Verlies in Nederland heeft geïntroduceerd.

Edith Raap legt hem voor hoe het komt dat veel ouders met een zorgintensief kind zich juist níet in de term kunnen vinden. Benieuwd naar zijn antwoord? Je hoort het hier.

De podcast is te beluisteren via iTunes en SoundCloud en via de website. In de volgende aflevering op zondag 24 februari, wordt Hester van der Lugt geïnterviewd, moeder van een jongvolwassen zoon met ernstige lichamelijke beperkingen. Wij gaan zeker weer luisteren.

Lees ook: zes boeken over levend verlies en chronische rouw die het lezen waard zijn, waaronder dat van Manu Keirse

 

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest