DOE MEE

Poppenhuis voor goed doel


19 mei 2017

Professionele architecten die poppenhuizen ontwerpen, dat zie je niet vaak. Toch zijn 18 architecten precies daar mee bezig. De huizen worden uiteindelijk geveild voor het goede doel.

Architect Peter Masselink is vader van Sverre (7), die leidt aan een stofwisselingsziekte. Met het project ‘Doll’s house’ wil Peter zo veel mogelijk geld ophalen voor Energy4all en de Stichting Stofwisselkracht.

Peter heeft voor dit project 18 architecten gevraagd een poppenhuis te ontwerpen. Iedere architect kreeg uitleg over het hebben van een stofwisselingsziekte en werd gevraagd om dit op de één of andere manier te verwerken in het ontwerp. Zo heeft één van de architectenbureau’s een Luisterhuis ontworpen: een poppenhuis waarbij de focus ligt op een ander zintuig dan alleen voelen. Voor kinderen met een stofwisselingsziekte kan het lastig zijn om actief met een poppenhuis te spelen. Door te focussen op een ander zintuig, in dit geval horen, heeft de architect geprobeerd het poppenhuis aantrekkelijker te maken voor kinderen met een beperking.

In oktober zullen de maquettes geveild worden, de opbrengst daarvan zal geheel gedoneerd worden aan de twee stichtingen. Lees op de website van Doll’s house meer over dit project.

Lees ook: ‘Deel jouw initiatief’

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest