Blog Silvie

precies nadoen

praktijkvak Groen
10 november 2017

‘Zal ik helpen papa, in de tuin?’ vroeg Daniël aan Harro. ‘Met bladeren vegen?’ ‘Graag Daan!’ reageerde Harro een beetje verbaasd. ‘Oké, maar dan wel gloves aan, goed?’ Blij keek Daniël z’n vader aan. ‘Gloves?’ reageerde Harro nog verbaasder.

TEKST Silvie Warmerdam

Toen we net terug waren uit Amerika, ging Daniël woord voor woord over op het Nederlands. Toen het herfst werd, zei hij eerst leaves en na een paar dagen bladeren. Toen winter werd, zei hij eerst snow en na een paar keer oefenen sneeuw.
Nu praat hij alleen nog maar Nederlands, op een enkel woord na. Gloves is zo’n woord. Ook na meer dan vijf jaar, blijft hij de Engelse versie gebruiken. En omdat het wel gezellig klinkt, verbeter ik hem ook niet meer.
Tot zover Harro z’n verbazing over het Engelse woord. Z’n verbazing over Daniël z’n voorstel om in de tuin te helpen, deel ik wel.

Na een kwartiertje harken kwam Daan al weer naar binnen. ‘Ben je er al klaar mee?’ vroeg ik.
‘Nee, is nu regen. Als het droog is, weer verder werken.’
En inderdaad tot opnieuw onze verbazing, ging hij even later de tuin weer in en trok z’n tuinhandschoenen aan.

‘Hij kan echt goed helpen,’ zei Harro ’s avonds. ‘Hij bleef actief bezig tot alle bladeren opgeruimd waren. Het was ook heel gezellig. Zo heb je veel aan hem.’

Ik glimlach als ik me bedenk hoe het in Daan z’n hoofd werkt. Op school leert hij tijdens het praktijkvak Groen hoe het moet en dus doet hij het thuis in de tuin op precies dezelfde manier na. Een eigenschap waar hij straks als volwassene een hele betrouwbare medewerker van wordt.

En als ’t in de tuinderij niets wordt, kan hij altijd de horeca in….

 

samen maken we Lotje mogelijk

Geef een reactie

Silvie Warmerdam
Silvie Warmerdam is getrouwd met Harro met wie ze drie zonen heeft: Julian (17), Daniël (13, syndroom van Down) en Simeon (11). Silvie blogt elke werkdag over haar leven met Daniël. Silvies verhalen over haar familieleven in Amerika zijn gebundeld in het boek 'Blonde haren onder een cowboyhoed'.

Meer Silvie

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers

Misschien vind je dit ook interessant

site De Heren Van

Pin It on Pinterest