NIEUWS

praten over poep


17 juli 2017

Vaak kunnen poepproblemen voorkomen worden, als je weet hoe je er met je kinderen over kunt praten. Een app kan je daar nu bij helpen.

BRON Vakblad Vroeg

Hoe je poept, zegt iets over je gezondheid. En door goed naar je poep te kijken, kun je soms dus zien of er iets niet goed gaat in je lijf. Jaarlijks komen er ongeveer 100.000 kinderen bij een arts vanwege poepproblemen. Bij het merendeel van die kinderen, zou dit eerder opgelost kunnen worden door vroegtijdige signalering.

PoepPaleis app
Hoewel de meeste kinderen er minder moeite mee hebben dan volwassen, blijft praten over poep een beetje gek. Maar omdat het zoveel problemen kan voorkomen, is het wel belangrijk. De PoepPaleis app kan je daarbij helpen. Je kunt je eigen poepkalender bijhouden. Hierin kun je bijhouden hoe je poept, hoe vaak en of het een goede of een minder goede drol is die je hebt gepoept.

Hoe poep jij?
Nadat je naar de wc bent geweest, vul je in welke poepvorm je had. Er zijn zeven verschillende poepvormen. Van harde keuteltjes tot diarree. Voor goede vormen, krijg je een groen drolletje. Bij poepvorm vijf krijg je een oranje drolletje, niet echt fout maar wel in de gaten houden. En bij een vorm die niet goed is, krijg je een rood drolletje. Poep je een dag niet dan krijg je een blauw drolletje. Zo kun je per week of per maand bijhouden hoe het met je poepen gaat.

De app is niet speciaal ontwikkeld voor kinderen met een beperking, maar wel heel fijn voor deze doelgroep omdat hij heel visueel en laagdrempelig is. Behalve de app is er ook nog een poster waar alle poepvormen op staan afgebeeld. Kinderen zullen al snel plezier krijgen in het bijhouden van hun wc-bezoekjes. En het geeft jou een handig middel om samen lekker over poep te praten.

De PoepPaleis app is ontwikkeld door de MaagLever Darm Stichting en is gratis te downloaden in de App Store.
In editie 20 van het blad Lotje&co gaat het hele dossier over poep en pies. Lees poep en pies lijkt zo lollig

Wil je dat Lotje&co herkenbare artikelen blijft maken, in print en online? Dan is nu je hulp nodig. Ga naar https://www.lotjeenco.nl/help-je-mee en lees wat jij kan doen om Lotje&co overeind te houden.

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest