NIEUWS

één tool om de regie te houden over de zorg voor je kind

Hoe hou je de regie als jij en je kind met meer dan 30 hulpverleners te maken hebben? Hoe zorg je er samen met die professionals voor dat de zorg zo efficiënt mogelijk georganiseerd wordt? Vilans ontwikkelde er met het Nji een ‘reflectietool’ voor. En: Lotje&co maakte de filmpjes!

TEKST Silvie Warmerdam

De regie over de zorg voor je kind behouden, kan knap lastig zijn. Je kind -en dus jullie als gezin- hebben te maken met hulpverleners op het gebied van zorg, welzijn en onderwijs. Dat zijn er al snel tien, twintig of zelfs nog meer, zeker in de loop van de tijd. Vilans (het kenniscentrum voor langdurige zorg) en het Nederlands Jeugd Instituut hebben een reflectietool ontwikkeld om al deze zorg in goede banen te leiden. 

regie over de zorg

De reflectietool bestaat uit inspirerende praktijkvoorbeelden, tips, een mindmap om zelf de zorg bij jou thuis in kaart te brengen en filmpjes waarin ouders vertellen. Hierboven zie je het filmpje over het gezin van Sete. Zijn moeder vertelt hoe frusterend het is om soms wel zes keer hetzelfde verhaal te moeten vertellen.
De tool is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met gezinnen en zorgverleners. De zorgverleners zijn nadrukkelijk uitgenodigd om met deze tool na te denken wat zij kunnen doen om de zorg efficiënter te kunnen organiseren. 

We hebben als Lotje&co de filmpjes gemaakt en zijn trots dat we hebben mogen meewerken aan dit hopelijk nuttige hulpmiddel. 

Lees ook hoeveel moeite Ilse moest doen om de regie te behouden toen zij met hun oudste dochter ziekenhuis in en uit gingen. 

Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen. Ons doel is het verminderen van hun draaglast, zodat ze de zorg volhouden. Doe je mee?

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest