ARCHIEF advertorials/oproepen

rolstoelbus op maat

gezin voor aangepaste rolstoelbus
20 november 2017

Wij zoeken een rolstoelbus waarmee wij onze zoon mee kunnen nemen. Mogen wij langs komen voor een advies? Uiteraard bent u van harte welkom! Wij nemen graag de tijd voor u en vertellen u alle ins en outs over een aangepaste rolstoelbus.

Wij zullen allereerst luisteren naar uw wensen en eisen. Zoekt u een nieuwe bus welke volledig omgebouwd mag worden, of bent u op zoek naar een occasion? Wellicht hebben wij een passende occasion voor u en zo niet, dan kunnen wij voor u op zoek gaan naar een geschikte. Krijgt u de bus en/of aanpassingen vergoed of moet u deze rolstoelbus helemaal of deels zelf betalen? Daarnaast is het heel belangrijk om in kaart te brengen welke aanpassingen er noodzakelijk zijn om uw kind veilig van A naar B te brengen.

Een bus met rolstoellift of een rolstoelauto met bodemverlaging is veelal een must als uw kind rolstoelgebonden is. Zo kunt u eenvoudig de rolstoel de auto in rijden. Vervolgens zal de rolstoel gefixeerd moeten worden zodat uw kind veilig mee kan rijden. Kiest u voor een rolstoelbus dan wordt de gehele bus voorzien van wand, vloer en hemelbekleding. We complementeren rolstoelbussen vaak met opbergvakken voor bijvoorbeeld fixatiebanden. Indien uw kind ook verzorgd wordt in de bus, dan kan deze hier volledig naar ingericht worden. Denk bijvoorbeeld aan een complete (opklapbare) verzorgingstafel, gordijntjes voor de privacy en indien noodzakelijk een tillift aan het plafond van de bus. U leest het, er is ontzettend veel mogelijk waar wij u graag meer over vertellen!

Mogen wij de koffie voor u klaar zetten in Amersfoort of Hoorn? Maak geheel vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs, telefoonnummer 0229-285010! Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op onze website!

Dit bericht wordt je aangeboden door B&S

 

3 reacties op “rolstoelbus op maat”

 • Wulf van Loenen schreef:

  Mijn ervaring is dat B&S je snel een verlengde versie bus aanpraat i.v.m. de ‘verboden’ ruimte achter het denkbeeldige tussenschot. In de praktijk komt daar misschien een stukje rolstoel terecht. Maar met zo’n standaard lengte bus, bijv. Volkswagen, krijg je echter geen problemen met de politie. B&S gaat daar een beetje té wettelijk mee om. Met een standaard lengte bus heb je zowel een rolstoelbus als gezinsauto in één.

  1. John Koopman | B&S BV schreef:

   Graag willen wij (B&S BV) van de gelegenheid gebruik maken om inhoudelijk te reageren op uw berichtje.

   Het feit dat wij vaak een verlengde versie adviseren is omdat wij het als onze plicht zien om onze klanten dusdanig te informeren zodat zij over een bus beschikken die aan alle wettelijke eisen van grijs kenteken voldoen. Om te voldoen aan deze regelgeving moet de rugleuning van de rolstoel voor het denkbeeldige tussenschot komen te staan. Daarbij komt, in het geval dat er extra stoelen op de tweede zitrij gemonteerd worden, men ook fatsoenlijke beenruimte wil hebben. Dit is niet bij elke standaard lengte bus (o.a. Renault Trafic/Opel Vivaro) het geval.

   Het staat een ieder vrij om hier vanaf te wijken, en natuurlijk zijn er mogelijkheden in een standaard lengte. De kans is klein dat men er bij controle een probleem mee krijgt, maar uitsluiten kunnen wij dit niet. Wij vinden het erg vervelend als wij daarin onjuist zouden informeren/adviseren.

 • Joris van Rooden schreef:

  Wij hebben ook de standaard lengte bus (Vivaro) gekocht bij Biermann. Die voldoet prima, is nog handig met inparkeren en geen enkel probleem voor grijs kenteken blijkbaar. Dit lijkt me ook wel iets te streng.

Je kunt niet (meer) reageren.

site De Heren Van

Pin It on Pinterest