Filmpje

Rolstoelgaming

3 november 2017

Rolstoelgaming, hét nieuwe bewegen voor kinderen in een rolstoel! Kinderen in een rolstoel kunnen moeite hebben om zichzelf te verplaatsen of hebben onvoldoende beweging. Met de komst van de Follow Mii kan daar weleens verandering in gaan komen.

Tekst Wiarda Boneschansker-van Ee

Door de inzet van deze interactieve spelcomputer en bijbehorende games kun je zorgen voor een betere rolstoelvaardigheid, meer zelfredzaamheid en een actievere levensstijl. Het idee begon bij Eline, zelf rolstoelgebonden, en haar moeder Kim Rabbie. In samenwerking met Springlab zijn ze bezig met het ontwikkelen van een interactieve spelcomputer , de Follow Mii.

De Follow Mii is speciaal ontwikkeld voor rolstoelgebruikers. Het registreert de beweging van de wielen en vertaalt deze naar bewegingen in de spellen. De rolstoel is dus als het ware een gamecontroller en door deze te bewegen verplaatst je jezelf ook in het spel. Zoals het nu lijkt zal de spelcomputer voorzien worden van een open platform. Hier kan iedereen zelf spellen ontwikkelen en op het platform plaatsen. Op deze manier komen er spellen voor alle leeftijden en niveau’s beschikbaar .

Het ministerie van VWS, Sunrise Medical en de Kuyt Foundation hebben zich inmiddels al verbonden aan dit initiatief. De ontwikkeling kost echter een hoop tijd en geld en Springlab blijft daarom op zoek naar investeerders. We verheugen ons er nu al op!

Er komen steeds meer games om je rolstoelvaardigheden te oefenen, net als blokje om in je rolstoel.

Word lid van Lotje&Co en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zorgland.

samen maken we Lotje mogelijk

2 reacties op “Rolstoelgaming”

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest