Blog Huizer-maatjes

veel saamhorigheid op weg naar ons wooninitiatief

saamhorigheid

Laatst hebben wij, de Huizer-maatjes, ouders, broers, zussen en enkele andere familieleden een feestje gevierd. Uiteraard op een warme zomerdag. De locatie was een koele, prachtige open plek in het bos, met hier en daar een zonnestraal die tussen de hoge kruinen van de bomen door kwam. Het was vrolijk en ontspannen en eigenlijk ook écht een beetje ‘midzomer’ voor ons; een omslag van jaren van voorbereidingen naar een fase van concrete stappen.

TEKST Anneloes van Slooten

Dit midzomerfeest werd ook een constructieve bijeenkomst omdat er naast veel gezelligheid, muziek en lekker eten, ook spelenderwijs is stilgestaan bij een aantal zaken. En er stond teambuilding op het programma, niet alleen voor de Huizer-maatjes onderling, maar zeker ook voor de ouders.

saamhorigheid

Sowieso is bij elkaar komen en samen zo’n bijeenkomst organiseren goed voor de saamhorigheid. Maar het is ook essentieel voor de voortgang, voor het besef waar de diverse commissies mee bezig zijn. En goed om zo met elkaar momenten te markeren op de lange weg die we afleggen naar de opening van de woongroep.

Na de welkomstwoorden werd gestart met een ‘vergadering’ van de bouwcommissie samen met de Huizer-maatjes: een evaluatie van de afgelopen maanden waarin gesprekken zijn geweest met gemeente, woningbouwvereniging en diverse deskundigen op het gebied van bouwen. Daarnaast werd verteld wat er voor de korte termijn gepland staat, welke afspraken er staan en welke handtekeningen gezet gaan worden. Natuurlijk is het hoog gegrepen voor de jongelui, maar op de vraag of zij een raam in hun appartement willen werd volmondig met ‘ja’ geantwoord. Zo’n eenvoudige opmerking doet ook hen beseffen dat een woongroep niet met een vingerknip uit de grond gestampt wordt, maar dat over elk detail gesproken en beslist moet worden.

opzwepend getrommel

Daarna hebben we gegeten. Iedereen had iets meegenomen en er ontstond een fantastisch en kleurrijk buffet met de meest uiteenlopende gerechten. Eten verbindt en het was gezellig.

Toen was het tijd voor een djembé-les; alle Huizer-maatjes en enkele ouders waagden zich aan het trommelen en al snel begon het ergens op te lijken. Erg leuk om naar te luisteren en leuk om met elkaar bezig te zijn. Voor de Huizer-maatjes goed voor het zelfvertrouwen, omdat het met elkaar lukte om voor een opzwepend getrommel te zorgen! Voor de ouders die dachten de snor te drukken, was er nog een leuke verrassing, waarbij ze niet achter konden blijven: een cursus Afrikaanse dans. Een beetje onwennig in het begin maar al snel een gezellig feestje.

En na afloop van zo’n mooie dag voel ik weer die trots. Trots allereerst op onze kinderen die meegaan in de flow en straks serieus op zichzelf gaan wonen, trots op het bestuur en andere ouders die er héél veel tijd en energie insteken om dit allemaal waar te maken en trots omdat het zo fijn en al zo ‘gewoon’ is met elkaar. Zo gewoon dat we zonder gêne heerlijk met de billen konden schudden op Afrikaanse muziek!

Lees ook hoe dit lange traject zowel  veel geduld vraagt van de bewoners in spé, als nodig is om naar de zelfstandigheid toe te groeien.

Lotje&co is het platform voor alle ouders van zorgintensieve kinderen; ook als je kinderen ouder worden en toe zijn aan een volgende stap! Daarom blijf je lid

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest