Filmpje

scholieren werden buddy voor kinderen met een beperking

Als moeder van één niet-sprekende zoon in een rolstoel en twee andere kinderen, kan ik dit filmpje niet bekijken zonder vol te schieten. Mijn twee jongsten zijn met hun gehandicapte broer opgegroeid en weten niet beter dan dat hij erbij hoort. Het duurde even - toen ze klein waren lieten ze hem gerust alleen bij de TV die uit stond, om zelf buiten te gaan spelen - maar nu ze groter zijn, zie ik hoe lief ze voor hem zijn. En hoeveel hij voor hen betekent: kom je aan Ties, dan kom je aan hen. Hoewel wij er als ouders onderhand aan toe zijn dat hij uit huis gaat, moeten zij daar niet aan denken.

TEKST Elise van der Velde 

Het contact met andere kinderen is minder vanzelfsprekend voor Ties. Hij wordt veel nagestaard en ze schrikken (of lachen) als hij vreemde geluiden maakt. Soms lijkt het alsof ze voor het eerst in hun leven een kind in een rolstoel zien.

buddy voor één dag

Het initiatief in dit Amerikaanse filmpje, mag wat mij betreft dan ook in Nederland navolging krijgen. Kijk mee hoe mooi een goed voorbereid en begeleid bezoek van kinderen met een beperking aan een gewone school kan uitpakken. En vooral, hoe in één dag het wereldbeeld van alle kinderen verandert.

Lees ook waarom het zo goed is als kinderen met- en zonder beperking samen sporten.

Lotje&co is hét platform voor ouders van zorgintensieve kinderen. Bij elkaars verhalen vinden we herkenning en erkenning, waardoor we net dat beetje extra draagkracht hebben om te kunnen blijven zorgen. Als donateur maak je dit mogelijk!

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest