Blog Wiarda

sinterklaas op de woongroep

sinterklaas op de woongroep
7 december 2017

Het is de eerste keer dat wij Sinterklaas niet vieren thuis. Ondanks dat Wessel nog heilig gelooft in de man met de mijter en zijn gevolg. Hij viert dit jaar voor het eerst Sinterklaas op zijn woongroep de Libelle.

TEKST Wiarda Boneschansker

De opgebouwde spanning in de afgelopen weken, het maken van een surprise-robot voor zijn klasgenootje en het zetten van zijn schoen iedere zaterdagavond, hebben we wel samen mogen beleven. Niet iedere keer met succes overigens, want de opgebouwde onrust in zijn hoofd en lijf zijn deze weken duidelijk voel- en merkbaar. Als resultaat hebben we veel dingen kapot zien gaan. De televisie en iPad zijn gesneuveld in toch wat onbeheersbare buien en het zingen bij zijn schoen ging op de meeste avonden gepaard met veel scheldpartijen in de richting van de schoorsteen.

Zonder ons
Maar dat het vieren van Sinterklaas zonder ons niet automatisch minder pret voor hem betekent, hebben we gelukkig wel kunnen zien. Hij heeft zichtbaar een geweldige dag gehad. Eerst de sinterklaasviering op school en ’s avonds kwamen Sint en Piet nog een bezoekje brengen op de woongroep. Natuurlijk was ik ontzettend benieuwd naar zijn belevenissen en reacties en ik merkte dat ik er toch wel de hele dag mee bezig ben geweest. Ik heb het zien en horen van zijn belevenissen gemist.

Toch dichtbij
Gelukkig heeft het hele team me op de hoogte gehouden. Ontzettend fijn en dat gaf rust. Van school kreeg ik een berichtje dat hij de dag goed en leuk heeft meegedaan. En van woongroep de Libelle kregen we foto’s en een filmpje. Wessel zocht zelf naar kleine rustmomentjes om weer even op te laden en zichzelf bij elkaar te rapen. Zijn zelfregulatie is het afgelopen jaar verbazingwekkend veel toegenomen. En inderdaad, er was duidelijk te zien hoeveel hij heeft genoten, het geluk straalde van zijn koppie.  Zo heerlijk om te zien.

Zichtbaar gelukkig
Dat maakt het gemis op zulke dagen een klein beetje goed. Want ondanks dat we er niet bij waren, voelt het wel zo.  Hij heeft zichtbaar plezier en kan met volle teugen genieten van alles om zich heen. Een teken van veiligheid en geborgenheid. Hij voelt zich fijn en is zichtbaar happy op zijn plekje. Opnieuw wordt het duidelijk dat het de goeie beslissing is geweest om hem door de week op de Libelle te laten wonen. Nog steeds niet minder pijnlijk maar wel beter draagbaar omdat ik weet dat mijn kind daar zo ontzettend gelukkig is.

Herkenbare blogs over soms moeilijke keuzes, ook dat is Lotje&co. Word daarom nu lid!

samen maken we Lotje mogelijk

Geef een reactie

Wiarda
Wiarda Boneschansker is de moeder van Wessel (9 jaar, Smith Magenis syndroom (SMs). Wessel heeft meervoudige beperkingen, hoewel je dat op het eerste gezicht niet zegt. Een pittig mannetje waarmee altijd wat te beleven valt. Volledig thuis wonen in combinatie met de gevolgen die Wiarda ondervindt van een hersentumor, ging niet meer. Sinds een klein jaar woont Wessel doordeweeks op woongroep de Libelle bij Koninklijke VISIO in Haren. Wekelijks schrijft zij over de belevenissen met Wessel op haar blog: www.dekniezebietertjes.com

Meer Wiarda

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers

Misschien vind je dit ook interessant

site De Heren Van

Pin It on Pinterest