Filmpje

een luchtige draai aan een slecht-nieuws-gesprek in het AMC

TEKST Elise van der Velde

Zwarte humor, veel ouders van een zorgintensief kind blijven ermee overeind. Soms kan het doorslaan naar ‘verbitterd’, maar niet bij cabaretier Herman Finkers. In dit fenomenale stuk vertelt hij hoe zijn eigen slechtnieuwsgesprek verliep in het AMC.

Hij kreeg te horen dat hij leed aan chronische lymfatische leukemie. ‘Kanker?’ antwoordde hij de arts, ‘Ik heb nooit kanker!’ En ‘Dat van dat leuke wist ik wel. Maar dat ik dat andere ook in me had, wist ik eerlijk gezegd niet.’

De cabaretier leeft al achttien jaar met de ziekte, en de laatste berichten zijn dat het de afgelopen maanden z’n tol eist. Wel werkt hij nog aan een speelfilm die deze maand in première gaat. Laten we hopen dat we nog een hele tijd van zijn lichtheid mogen genieten.

Bekijk ook: cabaretier Bert Visscher over zijn ‘ene’ handicap.

Lotje&co is dé ontmoetingsplek voor gezinnen met een zorgintensief kind. Met verhalen die ontroeren, troosten of je laten lachen. Steun je ons werk?

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest