ARCHIEF advertorials/oproepen

kom je ook naar het grootste sportevenement van de Achterhoek?

Special Olympics
Blijdschap bij de medaille uitreiking in de Achterhoek – Foto: Stan Bouman
8 juni 2018, de Achterhoek

Meer dan 2000 sporters in 21 sporten tellen de dagen af tot opening van de Special Olympics Nationale Spelen die van 8 tot en met 10  juni in de Achterhoek worden gehouden. Het belooft een groots spektakel te worden. Ga jij ook kijken?

TEKST Silvie Warmerdam

De Special Olympics Nationale Spelen is een jaarlijks evenement voor sporters met een verstandelijke beperking. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar er wordt wel gestreden om medailles. Dit jaar kunnen de sporters uitkomen in 21 disciplines, waaronder zwemmen, paardrijden, atletiek, badminton of hockey. Maar natuurlijk ook tennis en voetbal. 

Kennedy’s
In 1968 zijn de Special Olympics opgericht in de VS, op initiatief van Eunice Kennedy Shriver, de zus van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Nu zijn er wereldwijd meer dan vier miljoen sporters die wekelijks sporten in 170 landen, met als slogan Changing lives, changing attitudes. Special Olympics Nederland organiseert meerdere evenementen en is toezichthouder voor deze Nationale Spelen. 

opening
Op 8 juni staat de feestelijke opening op het programma in stadion de Vijverberg in Doetichem. Erben Wennemars en Erik Hulzebosch fungeren als gastheren. Er is een interview met Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport en er zijn optredens met als hoofdgast Gerard Joling. Maar natuurlijk staat het defilé en de ontvangst van de sporters centraal. Als je daar bij wilt zijn, bestel dan nu je tickets. 

wedstrijden
Op 9 en 10 juni wordt er gesport, met de finales op zondag, op veertien verschillende locaties in de Achterhoek. Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk. Er is een uitgebreid programma waar je precies op vindt wat waar, wanneer plaatsvindt. 

Lotje&co wenst alle sporters (en hun begeleiders en alle vrijwilligers) heel veel succes en plezier.

Oproep: doet je zoon of dochter mee aan deze spelen? En zou je het leuk vinden om aan onze ‘keukentafel’ te vertellen over je ervaringen? Stuur je verhaal (tussen de 300 en 500 woorden) dan naar silvie@lotjeenco.nl.  

Als je nu lid wordt, krijg je eind juni het zomernummer in de bus! En met je lidmaatschap maak je Lotje&co mogelijk.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest