Tegelspreuk

ik wil graag een sport doen, bitterbal lijkt me leuk

bitterbal
TEKST Veronique Werz

Ga sporten dat is gezond en goed voor je, zeggen ze dan. Tuurlijk dat is ook zo maar hoe dan? En nog belangrijker, wat dan en wanneer? Een beetje aan de apparaten bij de sportschool trekken is niets voor mij. Alhoewel wel praktisch want dan kan ik mijn eigen tijd indelen en dat is best handig met een zorgintensief kind.

Toch zijn er genoeg die het wel lukt.

Marie-José bijvoorbeeld, zelf fanatiek hardloopster, sport samen met Eline. De wind door de haren en lopen maar. Totdat ze ergens worden afgewezen omdat Elin in een rolstoel zit. Hoezo samen sporten?

En natuurlijk is het voor je zorgintensieve kind ook gezond. Maar welke sporten zijn er en wat is haalbaar? Toen ik een keer bij de Esther Vergeer foundation zat moest ik ze het antwoord schuldig blijven en dus deed ik eerder al een oproep: ‘Is sporten voor jouw kind een brug te ver?

In ieder geval heb ik inmiddels mijn sport gevonden. Ik hou het bij bitterbal. Proost!

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest