Filmpje

wat lief: gehandicapt stel krijgt sprookjeshuwelijk

Ik herinner me nog dat we bij de bouw van ons huis een aannemer hadden met een gehandicapte zus. Ik had mijn spastische zoon Ties in een heupdrager - ook al was hij al vier - en zijn eenjarige broertje kroop over de nog niet betegelde vloer. Verder in de toekomst dan: straks als het huis af is, keek ik niet. De grote man keek van mijn kruipende jongste naar Ties en sprak de woorden: 'Dat wordt degene waarover je je later de minste zorgen maakt.' 

TEKST Elise van der Velde

Hij legde uit dat hij uit een gezin van vier kwam, maar zijn zwaar spastische, verstandelijk beperkte en rolstoelgebonden zus was de enige waarover zijn moeder níet wakker lag. Ze had een vriend met wie ze samenwoonde en een part-time baan. ‘Ze hebben een leuk leven, gaan overal naartoe. Net nog, all-inclusive naar Turkije. Ze doen gewoon alles.’

sprookjeshuwelijk

Ik moet vaak aan zijn woorden denken als ik Ties met zijn vriendinnetje zie – met wie hij dit jaar zelfs een week op vakantie is geweest. En ik moest er aan denken bij het zien van dit filmpje. Een sprookjeshuwelijk, voor twee rolstoelgebonden verstandelijk beperkte geliefden. Geen echt huwelijk want dan zouden ze een deel van hun zorgsubsidie verliezen, voegt de voice-over er vrij onromantisch aan toe. Maar toch. Kijk je mee?

Bekijk ook: ‘voor mij ben jij de liefde’ – een liedje om bij te smelten.

Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen, dus ook voor jou! Voor minder dan 2 euro per maand doe je al mee, dat is niet eens een kop koffie….

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest