Tegelspreuk

iedereen is het stralend middelpunt

stralend middelpunt

Iedereen schittert op zijn eigen manier. Dat blijkt wel als ik verhalen zoek die passen bij dit thema.

TEKST Veronique Werz

Het stralend middelpunt, dat vinden we vaak onze kinderen, maar dat ben je natuurlijk ook af en toe zelf.

Hoe je kunt stralen als ouders blijkt ook uit het prachtige verhaal dat de moeder van Gideon ons schreef. Want Gideon schittert tijdens de Sneeuwdag die Lotje&co in 2017 organiseerde. Een dag die het ‘onmogelijke’ mogelijk maakt. En de ouders en brussen de kans gaf om er voor iedereen een feestje van te maken, want ook de brussen mochten op de ski’s en kregen les. Iedereen kon dus schitteren op zijn eigen manier.
Dat blijkt ook wel uit het filmpje dat Lotje over de Sneeuwdag maakte. Hoe leuk zou het zijn om weer zo’n prachtige dag te kunnen organiseren?

Een ander voorbeeld is het verhaal van de verhalenvanger. Je laten raken door het verhaal van de ander en daar een lied over schrijven en zingen. En dat alles in een kwartier. Dat kan niet anders dan recht uit het hart komen. Ik kan het niet, maar Maud wel. En zo laat zij zich raken en zorgt zij dat de verteller het stralend middelpunt is in haar lied.

Bij Lotje&co worden blij als we mensen kunnen laten stralen. Maar dat doen we natuurlijk niet alleen, we hebben jullie hulp daar zeker bij nodig.
doneer aan gehandicapte kinderen

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest