Tegelspreuk

stress: iets waar wij ouders-van nét iets meer last van hebben

stress

Stress. We hebben er allemaal wel eens last van. En ouders met een bovengemiddelde zorgtaak voor hun kind, hebben veelal ook bovengemiddeld veel stress. Zo veel mogelijk stressvolle situaties vermijden is het beste, maar ook dat hebben we niet in de hand.

TEKST Elise van der Velde

Denk je dat alles op de rit hebt, komt het busje niet opdagen. Is je kind net opgeknapt van een griepje, laat de elektrische rolstoel het weer eens afweten. Om van formulierenstress maar niet te spreken.

Wat je dan wel kunt doen? Zo goed en zo kwaad als het kan relaxen bijvoorbeeld, met deze boeken waar je wat van opsteekt of waarin je jezelf herkent. Of doe als deze gestresste moeder van een zorgintensief kind en ga op cursus. Ook altijd een goed idee.

Maar de beste ontstresser is weten dat je niet alleen bent. Steun vinden bij gelijkgestemden. Of je nu ’s nachts wakker ligt en verhalen wilt lezen of zelf je verhaal kwijt wilt als keukentafel-blogger. Bij Lotje&co zijn we er voor jou.

Hoe ga jij om met stressvolle situaties rondom je kind of in je gezin?

Lees ook: Hoe Silvie leeft zich in in de ultieme stresssituatie: moeten vluchten met je zorgintensieve kind. 
of
ga zelf aan de slag en volg de training Hoera hier ben ik!

Lotje&co is er voor alle gezinnen met een zorgintensief kind. Om hun draaglast te verminderen en hun draagkracht te vergroten. Ben jij al lid?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest