NIEUWS

deze Britse supermarktketen denkt met je mee

supermarktketen

Onze vaste blogger Nynke schreef hoe ze samen met zoon Siem naar de supermarkt ging. Jullie reageerden massaal, wat maar laat zien dat 'even naar de supermarkt' niet voor iedereen mogelijk is. Een Britse supermarktketen komt nu met een oplossing die we graag met jullie delen. 

TEKST Silvie Warmerdam

Nynke durfde Siem lange tijd niet mee te nemen naar de supermarkt, tot hij een keer wel mee moest en haar verraste: ‘Met een grote grijns liep hij door de winkel en bleef hij (redelijk) goed bij ons wagentje.’
Uit jullie reacties op haar verhaal werd duidelijk dat boodschappen doen met je kind een hels karwei kan zijn. Te veel prikkels, te druk, te veel van alles. Met driftbuien en boodschappen die de hele winkel doorvliegen als gevolg.

De Britse supermarktketen Morrisons heeft daar iets op gevonden. Sinds kort hebben alle winkels van Morrisons een ‘rustiger uur’. Elke zaterdagochtend van 9 tot 10 uur gaat de muziek uit, piepen en bliepen de kassa’s niet, vermijdt de staf omroepberichten, wordt het licht gedimd en verminderen de medewerkers het rijden met trolleys en voorraadkarren. Een poster bij de ingang informeert andere klanten. 

Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met de Britse National Autistic Society. Angela, moeder van een zoon met autisme zegt op de site van de supermarkt: ‘We waren betrokken bij de trial en voor ons maken deze veranderingen een groot verschil.’

Wat vinden jullie, verdient dit initiatief navolging in de Nederlandse supermarkten? 

Lees ook hoe Silvie toevallig in de rij bij de kassa voor een moeder en zoon die alles eng vindt, staat. 

Lotje&co is het platform voor ouders van zorgintensieve kinderen. We zetten graag positieve initiatieven en ideeën die onze draagkracht net dat beetje vergroten, in de schijnwerpers. Daarom ben je lid!

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest