Blog Silvie

kunstelen

surprise

‘Nee Daan, het is knutselen,’ verbeter ik Daniël voor de zoveelste keer. Uit zijn tas komt een knutselwerkje, dat hij trots laat zien: ‘Kijk op school gemaakt, toen we gingen kunstelen.’

TEKST Silvie Warmerdam

Zowel de klas van Daniël als de klas van Simeon heeft lootjes getrokken.
Simeon is blij dat hij een jongen heeft die aan free running doet. Hij gaat aan de slag met gebouwen en een poppetje dat daar overheen springt. Ik hoef alleen maar in de springhouding te gaan staan om nagetekend te worden.

De jongen op Daan z’n lootje houdt van Star Wars, daar weet Daniël niets van. Gelukkig hebben we PGB-begeleiding en hoef ik het verzinnen én uitvoeren van zijn surprise niet alleen te doen. PGB-ster Lise zoekt samen met Daniël naar plaatjes op internet en dan wil hij een lichtzwaard maken. Tuurlijk doen we even…

Zelf een gedicht in elkaar zetten, is net te moeilijk voor allebei de jongens. Ik zit twee keer met pen en papier aan tafel en een kind naast me. Ik stel Daniël vragen over de Star Wars jongen die ik niet ken en maak aan de hand van het ingevulde lootje een inschatting hoe goed hij kan lezen. Toch even anders dan een surprise maken voor een klasgenoot op de reguliere basisschool. Maar gelukkig rijmt ook nu paard op zwaard.

‘Gezellig hè? Samen kunstelen,’ merkt Daniël halverwege de zondagmiddag op, als overal papier, lijm, stiften en verf ligt. Ik doe mijn mond al open om hem te verbeteren, maar hou me in. Kunstelen klinkt gewoon net te gezellig.

Natuurlijk kreeg Daniël een paar jaar geleden een sushi als surprise…

Lotje&co speelt graag Sinterklaas voor leden. Word daarom nu lid!

samen maken we Lotje mogelijk

2 reacties op “kunstelen”

 • Hester schreef:

  Hield bij mijn andere dochters vanaf een jaar of 5 à 6 dit soort leuke verbasteringen op … bij mijn 16 jarige nog niet. Ze heeft het consequent over borduur rood. Raden welke kleur ze bedoelt!

  1. Silvie Warmerdam schreef:

   Beste Hester,

   laten we dit soort verbasteringen vooral koesteren, borduur rood vind ik ook een hele mooie!

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest