Blog Silvie

en dan? dan is het eindelijk vakantie

toe aan vakantie

Altijd vlak voor een vakantie denk ik : hè hè, puf, puf, ik ben er echt aan toe. Nu dus ook weer. Terwijl, hoe lang is de kerstvakantie nu eigenlijk geleden, vijf weken? Valt dus wel mee, met dat ‘er aan toe zijn’, al waren het wel vijf energieslurpende weken.

TEKST Silvie Warmerdam

Harro heeft een nieuwe baan, sinds 1 januari. Hij werkt nu in Brussel en is door de week niet thuis. In kilometers wonen we niet zo ver van de Belgische hoofdstad, maar in tijd wel. Dus heeft hij toch maar een appartement genomen en sta ik er tijdens de schooldagen alleen voor.

En ja ik weet het, velen van jullie zorgen altijd alleen. En natuurlijk doe je dat, want zoals Roos Schlikker deze week schreef: ‘Je krijgt niet wat je aankunt, je kunt aan wat je krijgt.’

Maar wij waren het niet gewend en dus is het zoeken naar een nieuw evenwicht. Daniël weet wel waar Brussel ligt, maar het hele idee van ‘papa heeft daar een appartement’ is natuurlijk veel te abstract voor hem. Hij moet er hoog nodig een keer naar toe. Wat het nog verwarrender maakt, is dat papa op vrijdag thuis werkt, terwijl hij voor 1 januari bijna nooit overdag thuis was.

Het is niet alleen een nieuw evenwicht voor Daan, maar ook voor mij. Moet ik nog oppas regelen als ik ’s avonds weg ben? Of kunnen Simeon en Daniël zelfstandig tandenpoetsen en naar bed als Julian er ook niet is? Ze hebben dat nu twee keer goed gedaan, maar wat als er een volgende keer iets misgaat?
Wat ook moet wennen, is dat ik de hele dag aan de beurt ben. Tegen de tijd dat het vrijdag is, heb ik meer dan genoeg keer ‘mama’ gehoord. En wordt het lastig om ’s ochtends het geduld op te brengen om rustig te wachten tot Daniël eindelijk z’n veters heeft gestrikt, z’n jas heeft aangedaan en z’n wanten heeft gevonden.

Kortom, ik ben er echt aan toe. En gut wat toevallig, de komende week is het hier vakantie. Omdat carnaval niet echt ons ding is, gaan we maar de sneeuw. In Zwitserland, een woord dat Daan ook na weken proberen nog niet kan uitspreken. Kan papa mooi de hele week met hem oefenen.

Ja, tot onze verrassing kan Daniël best goed skiën

Iedere dag weer herkenbare verhalen bij Lotje&co. Daarom word je lid

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest