NIEUWS

tovertafel sprout laat kinderen op hun eigen manier leren

Tovertafel Sprout

Er is een nieuw interactief spel op de markt voor kinderen met een beperking: de Tovertafel Sprout. Het is een kastje aan het plafond met sensoren om bewegingen te detecteren. Het spel helpt om de sociale vaardigheden van kinderen met een fysieke of mentale beperking te verbeteren. En is vooral héél erg leuk.

TEKST Elise van der Velde

De Tovertafel Original, die al langer bestaat, is gericht op mensen met dementie. De tafel zou helpen om hen uit hun sociaal isolement te halen en onverschilligheid tegen te gaan. Maar nu is er een nieuwe versie voor kinderen met een beperking: de Tovertafel Sprout. Een versie met nieuwe spelletjes die zich vooral concentreren op samenspel. Er zijn verschillende niveaus, met moeilijke spelletjes voor de oudere kinderen en eenvoudige spelletjes voor jonge kinderen.

De eerste Tovertafel is ontstaan uit het promotieonderzoek van Hester Le Riche. Voor alle producten van Sprout wordt gebruik gemaakt van de co-designmethode, lezen we op de site: ‘In samenwerking met partners in zorg en onderwijs onderzoeken we waar de behoeften liggen van kinderen met verschillende uitdagingen in verschillende (zorg)omgevingen.’ Het is dus gemaakt voor en door kinderen en hun familie. Door de prijs (enkele duizenden euro’s) zal het vooral voor scholen geschikt zijn.

Sprout helpt om ‘kinderen met hun volle aandacht bij een spel en leerervaring te betrekken en ondersteunt hiermee de groei van de kinderen. Ieder op zijn eigen manier en met een hoop plezier!’ Dat plezier spat er van af. Dat zien we ook in het filmpje. Ook creëert het rust voor een kind en voor een groep. Hopelijk vindt deze magische tafel z’n weg naar heel veel speciaal onderwijsscholen.

Lees ook: op zoek naar speelgoed voor je zorgintensieve kind? Dan moet je bij deze webshop zijn. 

Lotje&co is het grootste platform voor gezinnen met een zorgintensief kind. We delen verhalen, nieuws en innovaties. Dit allemaal met één doel: de draagkracht van deze gezinnen te versterken. Help je mee?

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest