DOE MEE

thuis onder vrienden

Mirjam
FOTO Mariel Kolmschot
22 juni 2017

Mirjam Kleijweg bouwt aan een thuis voor zoon Menno, waar hij met vrienden op basis van eigen regie en mid­den in de samenleving kan wonen.

TEKST Silvie Warmerdam

Mirjam is bestuurslid van de Stichting TOV Wonen die een kleinschalige woongroep opzet, gericht op begeleid zelfstandig wonen voor jongeren met een verstandelijke beperking.
De jongeren wonen straks in het centrum van Delft, dichtbij het station, winkels, bioscoopen theater. Ze kunnen zelf hun leven inrichten en staan midden in de maatschappij. En dankzij voorbeeld de grote keuken, kunnen ze vrienden buren en familie uitnodigen. Er wordt zorgvuldig gebouwd aan een goed en gezellig netwerk rondom het huis en de bewoners.

De woningbouwvereniging zet het gebouw met tien appartementen neer en zal het pand verhuren aan de stichting TOV Wonen, De bewoners betalen huur. De kosten voor begeleiding en aansturing komt uit PGB’s van de bewoners. Op 20 juni 2017 is de eerste steen gelegd.
De stichting wordt mede door NSGK gesteund. In de pre-realisatie fase is een programma gemaakt waarin zowel bewoners als ouders elkaar beter leren kennen. De jongeren groeien naar hun zelfstandigheid en de ouders groeien toe naar het loslaten van hun zoon of dochter.
Inspiratie opdoen?  http://www.tovwonen.nl

In editie 27 van het blad Lotje&co, vertelt Mirjam over de financiële kant van het opzetten van een woongroep: ‘Ik heb een cursus crowdfunding gevolgd.’

Vind je dit bericht interessant? Wil je dat Lotje&co herkenbare artikelen blijft maken, in print en online? Dan is nu je hulp nodig. Ga naar https://www.lotjeenco.nl/help-je-mee en lees wat jij kan doen om Lotje&co overeind te houden. 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest