ARCHIEF advertorials/oproepen

toys42hands: speelgoed waar élk kind mee kan spelen

Toys42hands

Vanaf de geboorte van mijn zoon, heb ik moeite om cadeaus voor hem te bedenken, omdat hij zo achter liep en zo weinig kon. Vreselijk vond ik het toen hij op zijn derde nog een rammelaar kreeg. En van alle zachte ballen waar iedereen in de daaropvolgende jaren goedbedoeld mee aan kwam zetten, hadden we een winkeltje kunnen beginnen.

TEKST Elise van der Velde

Met een zwaar gemoed draalde ik rond Sinterklaas en zijn verjaardag in de stad, om met lege handen thuis te komen. Uiteindelijk koos ik dan weer voor het zoveelste luisterboek. Of een zelfgemaakte bon om samen iets leuks te gaan doen.

tot ik Toys42hands ontdekte

De enige webshop met motoriek stimulerend speelgoed waar je A. niet meteen een half maandsalaris kwijt bent en B. waar álles leuk is. Het speelgoed is met liefde en kennis van zaken uitgezocht en slim ingedeeld. Van fijne motoriek, grove motoriek en sensoriek tot creatief of zelfstandigheid bevorderend speelgoed.

Als oma’s, opa’s of vrienden vroegen wat Ties voor zijn verjaardag wilde verwees ik hen naar de site alsof het om een Bijenkorf bruidslijst ging. Zelf kochten we er het hele jaar door potloden, kwasten en ja, ook ballen – maar dan leuke. Favoriet waren deze reuzenstempels waar zelfs mijn zwaar spastische kind mee overweg kon (nou ja, een soort van). En elke week ging hij met z’n PGB’er fanatiek met de blokschaar aan de slag. We hebben ‘m nog steeds.

je slaagt er vanaf een paar euro

Het speelgoed is niet aangepast, maar zo uitgezocht dat kinderen met een beperking er mee kunnen spelen of leren. En je slaagt er al vanaf een paar euro. Bijvoorbeeld met een waterslang flutschi voor € 2,10 of lava bellenblubber voor € 3,50. Ideaal dus voor Sinterklaas of zomaar verwennerij. Maar ook grote cadeaus, zoals schommels of springkussen-achtige ‘jumpers’, zijn er te vinden.

ook ik ging weer overstag…

Nu Ties inmiddels een puber is, heb ik niet meer zoveel te zoeken op toys42hands.nl. Dacht ik. Want nu ik voor dit verhaal weer eens op de site kijk, heb ik alweer iets besteld. Een knuffelrecorder die alles napraat! Zodra jij stopt met praten begint hij meteen. En de Touchimal lijkt mij ook wel wat: een knuffeldier dat geluiden maakt als je het aait. Met een nieuwe luister-cd en een bon om te gaan bowlen, ben ik weer klaar voor de feestdagen. Zonder zwaar gemoed.

Volg Toys42hands vooral op Facebook. Eigenaresse Tanja, zelf moeder van een dochter met hemiplegie, deelt er regelmatig slimme knutseltips.

Lees ook: hoe ook Silvie zucht als ze voor haar zoon Daniël weer een cadeau moet verzinnen.

Heb jij ook een product dat het leven van gezinnen met een zorgintensief kind net wat makkelijker maakt? Laat het ons weten dan gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden.

 

 

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest