Blog Saskia

opnieuw heel goed voor jezelf zorgen

wat er wel is

‘Voor mij maakt het niet uit of het zomervakantie is, ik merk daar niks van.’ Merlijn en ik zijn onderweg naar Bart die muziek componeert voor films. We zitten in de trein naar Rotterdam waar we een afspraak hebben om kennis te maken met hem. Ik bedenk dat mijn zomervakantie wel heel raar verloopt. 

TEKST Saskia Buma

Ik begrijp de opmerking van Merlijn. We zijn bezig met opdrachten voor Per Saldo en Merlijn heeft hard gewerkt om een deel van zijn documentaire over de reis naar Amerika af te maken en ik moet zeggen dat ik zwaar onder de indruk ben. Kippenvel had ik ervan, dus ik ben heel benieuwd wat anderen er van gaan vinden. Het gaat nog even duren voordat alles af is en we hebben met Bart afgesproken dat hij de muziek gaat componeren. Maar hij heeft pas tijd vanaf oktober.

Net toen een vakantiegevoel wél van mij bezit nam, nu ik klaar ben met alle gesprekken, rechtszaken, hoorzittingen en ander regelgedoe rond onderwijs en zorg, kregen we een volgende klap te verduren.
De tumor in het hoofd van mijn partner, is weer gaan groeien. Na behandeling, operatie en bestraling in 2016 leek alles voorbij en rustig. Tot vlak voor de zomervakantie, toen kwam de mokerslag. De tumor groeide fors! 

Dus zijn we samen af en toe op reis om bijzondere ontmoetingen te hebben en lees ik alles over het zelfhelende vermogen van de mens. Eten we nog weer veel gezonder dan we al deden. En het lijkt nu al wat op te leveren, de tumor is iets afgenomen. Binnenkort weer overleg met het ziekenhuis en beslissen of er weer een bestraling nodig zal zijn. 

wat er wel is

Maar man o man, wat was ik geschrokken. Waar zou ik zijn zonder hem. Mijn rots in de branding. Mijn steun en toeverlaat. Na zoveel jaar alleen te zijn geweest zo intens blij met mijn lief. Nu vier jaar samen en dat wil ik graag zo houden. Samen oud worden. 

De uitdaging om zelf gezond te blijven en goed voor mezelf te zorgen is er dus opnieuw. Om aandacht te geven aan dat wat er wel is. Aan die dingen waar ik dankbaar voor ben. Dat ik door alle uitdagingen heen blijf staan en kan genieten van mooie ontmoetingen, familie en nieuwe ontdekkingen op het gebied van gezondheid. En van Merlijn zijn film natuurlijk.

Lees ook alles over de film die Merlijn aan het maken is over passend onderwijs

We wensen Saskia heel veel sterkte met deze nieuwe dreun. Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen. Samen zorgen we ervoor dat we zelf overeind blijven. En als iemand dan toch valt, zijn we er om elkaar op te vangen. Daarom ben je lid, toch?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest