Filmpje

vaders maken clip

30 mei 2017

Thijs maakte een videoclip met 50 andere vaders. Aan zijn oproep aan vaders van kinderen met Down werd massaal gehoor gegeven.

Het is gelukt: tientallen vaders met een kind met het syndroom van Down hebben zich gemeld bij Thijs de Bruijn. Beelden van hen heeft hij verwerkt in de clip van het nummer Wij2, over de band tussen hem en zijn 3-jarige dochtertje Eline. Thijs is blij vertelt hij aan RTL Nieuws: “Nu is het ’t verhaal van ons allemaal.”
Twee maanden geleden deed Thijs een oproep op Facebook. Hij had een rapnummer gemaakt over hoe het syndroom van Down bij zijn dochtertje hem had veranderd – hoe hij er een completer mens door was geworden. Wat zou het mooi zijn, dacht hij, als ook andere vaders van kinderen met down eraan zouden willen meedoen.

Vaders, geen moeders
Waarom vaders, en geen moeders? Heel simpel, zegt Thijs. “Moeders laten al heel makkelijk van zich horen. Als ik een voorbeeldje mag geven: er is een community op Facebook, D Mama’s, waar wel 1200 moeders van kinderen met down lid van zijn. Die van de D Papa’s heeft geloof ik tachtig leden. Dat zegt genoeg.”

Na zijn oproep meldden zich al snel vijftig vaders. Met de beelden die zij aanleverden van zichzelf mét hun kind, maakte Thijs de clip van zijn rap compleet.

Deze clip is het vervolg op Vaders Gezocht!

Eén reactie op “vaders maken clip”

  • Mandy Megens schreef:

    Prachtig prachtig!!!
    Heb zelf geen kindje met down maar met andere diagnoses en dit mooie lied raakt mij enorm. Ook voor alle andere zorgintensieve kinderen op de wereld!!

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest