NIEUWS

heb jij een brief van de SVB ontvangen over vakantiebijslag?

vakantiebijslag

Per 1 januari 2018 is er iets veranderd in de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (Wml), waardoor het kan zijn dat er nu actie van je wordt verwacht. Let daarom even op en lees mee.

TEKST Silvie Warmerdam

In die Wml is een nieuw artikel 13a opgenomen. Dat artikel bepaalt dat werknemers over alle gewerkte uren tezamen ten minste het geldende minimumloon dienen te ontvangen.
PerSaldo legt uit wat dat voor het PGB betekent: ‘Bij zorgovereenkomsten met een familielid of arbeidsovereenkomst moet uw zorgverlener volgens de Wml ten minste het minimumloon én 8% vakantiebijslag verdienen.’

Als je géén afspraak in de zorgovereenkomst hebt opgenomen over vakantiebijslag, kan het zijn dat de arbeidsovereenkomst die jij met de zorgverlener hebt afgesloten per 1 januari 2019 niet meer geldig is.
Als dat zo is, heb je daar van het SVB een brief over gekregen. Met de oproep om toch vooral een wijzigingsformulier -door jullie allebei ondertekend- op te sturen.
Wat er dan gewijzigd moet worden? Jullie moeten afspreken dat de vakantiebijslag maandelijks door de SVB wordt uitbetaald. Het loon verandert dus niet, alleen de afspraak dat de vakantiebijslag bij het huidige loon in zit. 

vakantiebijslag in een wijzigingsformulier

Het blijkt nu dat veel budgethouders, die wel zo’n brief van de SVB hebben gehad, het wijzigingsformulier nog niet hebben teruggestuurd. Als ze dat niet doen, vervalt per 1 januari  2019 de goedkeuring op de bestaande zorgovereenkomst(en) en kan de SVB de zorgverleners niet meer uitbetalen.
De SVB heeft vorige week aan al die budgethouders die nog in actie moeten komen, opnieuw een brief gestuurd. Heb je deze brief gekregen? Zorg dan dat er voor 13 november een wijzigingsformulier bij de SVB ligt. Anders krijg je in januari problemen!

Ja, we weten het: dit is (weer) een administratieve handeling die jou of je kind helemaal niets oplevert. Behalve dat de zorg die je kind krijgt, gewoon door loopt. Neem dus een extra kopje koffie en (her)lees de voordelen die het hebben van een zorgintensief kind volgens Elise met zich mee brengt. Humor helpt, altijd….

Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen. Bij ons vind je niet alleen elke dag weer persoonlijke verhalen, maar ook relevant nieuws. Ook daarom ben je donateur, toch?

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest