Tegelspreuk

van eenzame sokken maak je sokpoppen

week van de eenzaamheid

De week van de eenzaamheid is begonnen en ja daar kunnen we natuurlijk heel erg triest en zwaar over doen, want ouders van een kind met een beperking kennen dat gevoel maar al te goed. Eenzaamheid lijkt erbij te horen. Omdat je je leven opnieuw moet uitvinden. Omdat vrienden wegvallen; 'we vinden het een beetje eng.' of 'ik weet niet hoe ik er mee om moet gaan'.

TEKST Veronique Werz

Maar uit negatieve gevoelens kunnen ook mooie dingen ontstaan. Zo kun je van eenzame sokken, sokpoppen maken. En zo is uit een levend verlies een mooi nieuw initiatief geboren: Lotje&co. Omdat een moeder zei: ‘ik mis een community dat gaat over mij. Over wat  het hebben van een zorgintensief kind voor mij betekent. Wat het met mij doet, met de keuzes die ik maak en meer.’
En daarom is in 2010 Lotje&co gelanceerd. Een plek waar je elkaar ontmoet, waar we kunnen lachen, huilen en elkaar steunen. En ja dus ook een plek om dat gevoel van eenzaamheid even aan de kant te schuiven.

Bij Lotje vind je verhalen die de eenzaamheid doen vergeten omdat je je  herkent in het feit dat houden van je zorgintensieve kind ervoor zorgt dat je eelt op je hart kweekt. Of de herkenning die blijkt uit een zin als: je weet dat je ouder van een zorgintensief kind bent als….

Lotje&co biedt jou een plek waar je je minder eenzaam voelt omdat we allemaal één ding delen, en dat is de liefde voor ons zorgintensieve kind en ons gezin, want die tellen uiteraard net zo hard mee. Lotje&co is een plek waar we kunnen schuilen maar dat gaat niet vanzelf. Daar hebben we elkaar voor nodig. Vind jij het belangrijk dat deze plek blijft bestaan? Vind jij het belangrijk dat ieder kind een stabiel thuis heeft? Dan is het nodig om aan de draagkracht van jullie, ouders-van, te werken. Lotje&co doet dat door het delen van verhalen en met jullie donatie of lidmaatschap kunnen we dat blijven doen.

Word je dus ook lid en steun je ons werk?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest