Blog Lotjes keukentafel

Beste moeder van een zorgenkindje

moederhart

Ik zie het in je ogen, je bent moe, ze schreeuwen om hulp. Maar je wilt het er niet uitlaten, want wie begrijpt jou nou?

TEKST Pauline

Wie begrijpt jouw situatie? Wie snapt hoe het is om te moeten zorgen voor jouw kind, jouw zorgenkind? Iedereen kan het zich voorstellen hoe vreselijk het moet zijn. Maar niemand die het voelt.

Je werkt hard, je strijdt door. Je cijfert jezelf weg.

Ik zie je lachen naar je kleintje dat jou voor de honderdste keer hetzelfde plaatje laat zien. Ik zie je genieten van je kleintje dat voor het eerst zelf zijn naam geschreven heeft. En ik zie je diep van binnen huilen omdat je niet weet wat de toekomst te bieden heeft.

Je stelt je toekomstbeeld bij. Jouw kind zal nooit meegaan met schoolkamp. Jouw kind zal nooit gaan stappen met zijn vrienden. Jouw kind zal misschien nooit echt vrienden kunnen maken.

Het steekt, het doet pijn.

Wat zal de toekomst brengen, vraag je je af? Je hart breekt van je eigen gedachten die je voor even toelaat. Je voelt je machteloos, waarom is dit jou overkomen? Maar dit mag niet, dit kan niet. Jij moet sterk zijn. ‘Ik zal sterk zijn’, spreek je met jezelf af.

Je bent moe. Je zou willen schreeuwen om hulp. Maar je weet niet hoe. Je weet niet hoe je het schreeuwen moet.

Ik zie je zorgen voor je kleintje, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En dat is het. Voor jou. Maar het is niet normaal, moeder van een zorgenkindje. Jij bent een soort superheld en geen enkele moeder die zich ook maar enigszins indenken kan hoe het is. Hoe het werkelijk zal zijn. Hoe het werkelijk voelt.

Ik zie je zitten en de muren komen op je af, beste moeder. Nee, lieve moeder van een zorgenkindje. Want dat is alles wat je nu geven kunt, liefde. Je hebt je moeten overgeven aan de doktoren. Je moest loslaten waar je niet meer vasthouden kon.

Lachend zeg je dat het goed gaat. Maar het enige wat goed gaat, is de manier hoe jij ermee dealt.

Lieve moeder van een zorgenkindje. Je bent niet alleen. Je kunt het niet alleen en dat is oké. Je bent sterk, daar is geen twijfel aan mogelijk. Maar je hoeft niet de kracht te hebben om het alleen te dragen.

Pauline is moeder van een drietal. Zeven dagen per week en 24 uur per dag is zij omringd door haar kleintjes. Ze is ondernemend, onderzoekend, zoekt alternatieve bezigheden voor het huishouden en ziet geen beren op de weg. Vandaar dat zij een online magazine is gestart. Het magazine deelt verhalen over ouderschap in de breedste zin van het woord.

Lees ook waarom Silvie deze drie powervrouwen bewondert ook al is de aanleiding verdrietig.

Lotje&co deelt graag verhalen van derden die ons een hart onder de riem steken. Omdat we ons daardoor gezien en gehoord voelen en hopelijk dragen we daar door het delen van verhalen in bij. Word vriend zodat gezinnen met een zorgintensief kind een stem en gezicht kunnen blijven geven.

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest