Agenda

het verhalenfestival in Zwolle, iets voor jouw gezin?

verhalenfestival in Zwolle

In de dagen voor kerst (van 21-23 december) wordt de binnenstad van Zwolle omgetoverd tot een levende verhalenbundel. Je kunt gaan kijken naar de wereldberoemde verhalen, uitgevoerd in voorstellingen van 15 minuten. Voorstellingen in de vorm van theater, muziek, storytelling of een kunst-installatie. Dit leek ons een prachtig uitje voor het hele gezin. Er is een speciale kinderroute. En verhalen vertellen, dat is toch echt ons pakkie an.

TEKST Silvie Warmerdam

Van Roodkapje naar Pinokkio en via King Arthur naar Alleen op de wereld, elke voorstelling van 15 minuten wordt speciaal voor het festival gemaakt. De voorstellingen spelen zich af in tenten, winkels, kelders, verstopte pleintjes, bordessen, achtertuinen en huiskamers.

Er zijn vier verschillende routes die je kunt lopen: De ‘lot of toeval’ theaterroute, de muziekroute, de kinderroute of de griezelige spooktochtroute. Op zaterdag en zondag worden 16 losse voorstellingen toegevoegd aan de routes. Voor deze voorstellingen kan je een polsbandje kopen van € 5.00. In de stad zijn twee festivalterreinen ingericht waar het heerlijk vertoeven is, en waar routes beginnen en eindigen.
De kinderroute is ook geschikt voor iedereen in een rolstoel en als je van griezelen houdt, is de spooktochtroute op één voorstelling na, ook goed te doen in een rolstoel.

‘Dompel je onder in spraakmakende voorstellingen en in de wondere wereld van Verhalen’, schrijft de organisatie. En dat is precies waarom we dit festival onder de aandacht brengen. Want delen we niet iedere dag ons verhaal? Verhalen uit onze eigen wondere wereld, die door te delen helend werken. Zowel voor de verteller als voor de luisteraar/lezers. Een mooi begin van de kerstvakantie dus!

Lees ook dat je er als ouder-van echt niet alleen voor hoeft te staan. 

Lotje&co is er elke dag, 7 dagen in de week met persoonlijke verhalen, relevant nieuws en agenda-tips die net even anders dan anders zijn. Daarom ben jij toch ook een vriend van Lotje&co?

 

 

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest