Filmpje

verschillen

22 juni 2017

Ook uit dit filmpje blijk maar weer dat kinderen de wereld toch echt anders zien dan volwassenen. Gelukkig maar.

TEKST Silvie Warmerdam

CBeebies, het kleuterkanaal van de Britse TV-zender BBC vroeg bevriende kinderen naar hun verschillen en zette de antwoorden achter elkaar in dit schattige filmpje.

‘Ik hou van sla,’ zegt een jongetje. ‘Ik hou niet van sla,’ reageert z’n vriendin.
‘Ik ben een verdediger,’ vertelt een voetballertje. ‘Ik ook, maar nu niet meer,’ giechelt het veel kleinere voetballertje naast hem.
Twee jongens -allebei een bril, rode trui en een witte blouse eronder en een nette donkere broek- weten het echt niet. Ze kunnen alleen bedenken waar de ander beter in is. Dat de één van Indiaase afkomst is en de ander duidelijk Brits, zien ze niet.
Twee meisjes, eentje met Down, komen niet verder dan dat ze verschillend eten lekker vinden. Ook twee andere vriendinnetjes, eentje in een rolstoel, hebben het over tomaten.

Kortom, zoals de BCC eronder schrijft: ‘Als het om verschillen gaat, zien kinderen dat verschillend’.

Ook op school kwam ik dit tegen, toen een klasgenoot de overeenkomst tussen Daniel en Jasper wilde benoemen. Lees blauwe bril

Vind je dit bericht interessant? Wil je dat Lotje&co herkenbare artikelen blijft maken, in print en online? Dan is nu je hulp nodig. Ga naar https://www.lotjeenco.nl/help-je-mee en lees wat jij kan doen om Lotje&co overeind te houden. 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest