DOE MEE

omdat jij als ouder-van een gebaar van waardering verdient

gebaar van waardering
11 juni 2018

Omdat de zorg voor je kind er altijd is en altijd doorgaat, lukt het lang niet altijd om goed voor jezelf te zorgen en jezelf een keer te verwennen. Zeker niet als je kind een handicap heeft.

TEKST Veronique Werz BRON HandicapNL

De dagelijkse zorg voor een kind met een handicap is iets wat je gewoon doet. Iets waarvan je soms niet eens weet wat het van je vraagt. En toch…. Wist je bijvoorbeeld dat maar liefst 60% van de ouders van kinderen met een beperking kampt met een burn-out? Dat is natuurlijk enorm veel. En of dat nu ligt aan de zorgintensiviteit of niet, feit blijft dat veel ouders het gevoel hebben de zorg niet te kunnen delen. Dat ze in het zorgen niet echt gezien en gewaardeerd worden. Daar kan jij nu wat aan doen.

gebaar van waardering
HandicapNL – en Lotje&co – willen ouders van een zorgintensief kind laten voelen dat ze wel gezien worden. En vraagt aan een ieder die vindt dat deze ouders/gezinnen een gebaar van waardering verdienen ze een verwenbox toe te sturen. Zo’n box zit vol verrassingen die ontspanning en steun bieden. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het gebaar. Om te laten zien dat jij ziet dat zij met zoveel liefde en inzet voor hun kind met beperking blijven klaarstaan. Ook als het eigenlijk niet meer gaat.

doe je mee?
Ken jij een gezin dat dit extra steuntje wel kan gebruiken? Geef hen dan op voor dit mooie gebaar. In september verrast HandicapNL de door jou opgegeven persoon met de verwenbox en natuurlijk is er ruimte om een persoonlijke boodschap toe te voegen. Kleine moeite, groot gebaar toch?

Deze actie is zo’n succes dat alle verwenboxen binnen no-time weg waren. Maar HandicapNL onderzoekt of ze meer dozen kunnen realiseren zodat er nog meer gezinnen dit gebaar van waardering ontvangen.
Lotje&co werkt graag samen met initiatieven die een verschil kunnen maken. Die de draagkracht vergroten voor gezinnen met een zorgintensief kind. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze draagkrachtversterkende activiteiten.

https://www.lotjeenco.nl/nieuwsbrief-zorgintensief-kind/

 

6 reacties op “omdat jij als ouder-van een gebaar van waardering verdient”

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest