Filmpje

deze ouders adopteerden vijf kinderen met een beperking

'Hoe gaan je andere kinderen ermee om?' wordt mij vaak gevraagd. Ermee, dat is met hun oudste, meervoudig beperkte rolstoelgebonden broer. Heel normaal, zeg ik dan. Het is hun broer. Maar hoe zou het zijn als je ouders vijf kinderen met een beperking adopteren? Dit (Engelstalige) filmpje laat het zien.

TEKST Elise van der Velde

In hun jonge jaren vroeg ik me af of mijn jongste twee ooit écht rekening met Ties gingen houden – als ze hem weer eens voor een zwarte tv achterlieten om zelf buiten te spelen bijvoorbeeld. Inmiddels zijn ze 9 en 13 en geniet ik dagelijks van hun interactie met hun broer. Hoe ze af en toe een knuffel halen in zijn kamer, waar hij 9 van de 10 keer in zijn rolstoel 24 Kitchen zit te kijken. Hoe ze hem weer vrolijk krijgen als hij een woedeaanval heeft. En hoe ze haarfijn weten op welk moment ze weg moeten duiken voor zijn spastisch zwaaiende armen.

vijf kinderen met een beperking

Ze gaan er mee om alsof ze niet beter weten: het is hun broer. Daarom raakt dit filmpje mij zo, over ouders met drie kinderen die ook nog eens vijf (!!!) kinderen met een handicap adopteerden. Hun eigen kinderen praten over hun speciale broertjes en zusjes alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En net als bij mijn eigen kinderen, vind ik de fysieke aanrakingen het liefst. Dat vanzelfsprekende, liefdevolle wegduiken om geen klap of kopstoot te krijgen, daar herken je een brus aan.

Bekijk ook: hoe dit jongetje met Down reageert als hij zijn babybroertje voor het eerst ziet.

Bij Lotje&co zijn we er 7 dagen in de week voor alle gezinnen met een zorgintensief kind. Met mooie verhalen, nieuws, filmpjes, workshops en meer. Dat kan alleen met jouw hulp. Ben jij al lid?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest