Filmpje

had je deze vakantievlogs vanuit Marokko al gezien?

13 juli 2018

In april van dit jaar volgden we theatermaker Wijnand Stomp, zijn vrouw en hun dochter Serinde tijdens hun avontuurlijke reis door Marokko. Extra avontuurlijk omdat Serinde meervoudig beperkt is en in een rolstoel zit. Wijnand maakte drie vlogs voor ons. En die móet je echt even (terug)zien... Hier vind je ze alledrie bij elkaar!

TEKST Elise van der Velde

Voor haar 18de verjaardag kreeg Serinde, verstandelijk en lichamelijk beperkt en rolstoelgebonden, een prachtcadeau: een avontuurlijke reis van 12 dagen met haar ouders door Marokko. Na een roerige heenreis waarin ze door de druk in de cabine ontzettend ziek is geweest, verliep de eerste dag voorspoedig. Natuurlijk vraagt het om improvisatie – vind in hartje Marrakech maar eens een invalide toilet om maar wat te noemen – maar het avontuur is vanaf dag één de moeite waard en het liefst gingen ze nú weer terug… Hierboven zie je het eerste vlog dat haar vader Wijnand maakte!

een avontuurlijke reis

Het was net een sprookje uit 1001 nacht. De 1200 kilometer door Marokko heeft zowel Serinde als haar ouders veel goed gedaan. ‘Ik heb er zo’n kick van gekregen.’ vertelt moeder Karin. ‘Reizen was een grote passie van mij voordat ik kinderen kreeg. Iets dat ik op heb gegeven omdat het met Serinde, met haar progressieve meervoudige aandoening, onmogelijk was. Tot ik op dat reisbureau stuitte met als credo ‘making the impossible possible’. Ik hoor me nog tegen hem zeggen: ‘met een rolstoel naar de woestijn, dat kan echt niet’. Ik herinner me die steek van jaloezie toen ik jaren geleden foto’s zag van vrienden, met gezonde kinderen, in de woestijn. Een no-go-area voor ons. Dacht ik. Niet dus!! Het was niet de beperking van Serinde die ons tegenhield, maar die in mijn eigen hoofd.’

Hier kun je vlog 2 bekijken: Slapen in de woestijn. Je gelooft niet hoe sprookjesachtig mooi een aangepaste vakantie kan zijn.
En vlog 3,  ‘Serinde in de draagstoel’, laat zien dat niets onmogelijk is. Als je het maar wil!

Lees ook over de inclusieve vakantie van Erika met haar ongeneeslijk zieke dochter.

Lotje&co laat zien dat wat onmogelijk lijkt, mogelijk is. Ook daarom ben je lid en steun je het werk van stichting Lotje&co.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest