Tegelspreuk

zo’n vol hoofd is soms lastig en soms een mooi excuus

vol hoofd

We kennen dat allemaal wel (ik tenminste wel) Je loopt naar de keuken en op het moment dat je daar bent denk je: 'Wat kwam ik ook alweer halen?' Of fiets ergens heen en bedenkt: 'Wat ging ik ook alweer ging doen?'

TEKST Veronique Werz

Natuurlijk kan het aan mijn leeftijd liggen (ik word ook ouder ūüėČ maar vaak is het toch eerder dat je een vol hoofd hebt en dat er eigenlijk niets meer bij kan. En ja dan werkt de bureaucratie rond de zorg van je kind natuurlijk ook niet lekker mee. De vraag is: geef je je over aan dat volle hoofd of ga je er iets aan veranderen?

Maar hoe kan je dat dan veranderen? En valt het wel te veranderen? Zelf ben ik een 8-weekse mindfulnesstraining gaan volgen. En ik moet zeggen, het helpt een beetje. Er bestaat een oefening die heet de Bodyscan. Je gaat liggen (al een feestje op zich) en gaat met je aandacht je heel lichaam langs. Het is de bedoeling dat je dat bij volle bewustzijn doet. En dat lukte me nou nooit. Na een half uur (zo lang duurde deze oefening) werd ik tegen het einde wakker. En ik moet bekennen, dit waren heerlijke powernapjes waarna mijn volle hoofd toch weer leger leek.

Maar ja het kan ook anders. Zo was Rienk vergeten om zijn gehandicaptenparkeervergunning zichtbaar achter het raam te plaatsen. Het koste hem niet alleen veel geld maar ook veel energie. En dat is nou niet zo goed als je al een vol hoofd hebt.

Willemien weet als geen ander dat je soms plannen maakt maar dat het vaak zo anders kan lopen. Dan heb je geen last van een vol hoofd maar aan wat het leven met een zorgintensief kind met je in petto heeft. En dat kan ook heel mooi zijn.

Lotje&co laat zien hoe de draagkracht van gezinnen kan worden behouden of worden versterkt. Vind je dat ook belangrijk? Steun dan het werk van stichting Lotje&co en doneer.

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest