Agenda

en ga na de voorstelling in gesprek met de minister

Een theatervoorstelling over hoe het is om een zorgintensieve zoon te hebben, in Den Haag en de toegang is gratis. Na afloop kan je met Minister De Jonge himself in gesprek over de thema’s die in de voorstelling voorbij komen. Mocht je deze voorstelling nog niet hebben gezien dan zijn dit genoeg redenen om te gaan lijkt ons, je moet je alleen wel even opgeven.

TEKST Silvie Warmerdam

We hebben het over de voorstelling Lastige Ouders, waarin de ouders van de liefste jongen van de wereld, je meenemen in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Deze jongen kijkt recht in je ziel, maar zijn hoofd zit vol met herrie.
De moeder wordt gespeeld door Marike van Weelden, zelf ouder van een zorgintensief kind en dus ervaringsdeskundige. Samen met theatermaker Pieter Tiddens, zijn de dagboeken van Marike bewerkt tot de voorstelling Lastige Ouders. Ook zijn vele gesprekken met andere ouders en hulpverleners verwerkt in het verhaal. 

De voorstelling is op 27 maart in theater Dakota in Den Haag en is de aftrap voor een nieuwe theatertour. Na afloop gaat Minister De Jonge in gesprek met het publiek over de thema’s die in de voorstelling voorbij komen en waar wij iedere dag mee te maken hebben. Hij ziet de voorstelling Lastige Ouders als het startsein voor een landelijke dialoog over de ervaringen van naasten van mensen met een beperking.

Nieuwsgierig? Bekijk hierboven de trailer van de voorstelling, geef je dan via deze link op en ga naar Den Haag. We horen graag wat je ervan vond!

Lees meer over de voorstelling Lastige Ouders die al eerder door het land heeft getoerd. 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest