aanbieding

vrij buiten schoolvakantie


18 mei 2017

Vakanties en uitjes die we dolgraag als gezin zouden willen plannen, maar die door ons zorgintensieve kind soms zoveel hobbels en obstakels in het vooruitzicht stellen... je haakt al af voor het idee goed en wel is gevormd. Of... ?

Wat als alle voorzieningen aanwezig zijn? Wat als er voldoende steun is en begrip van de mensen die er werken? Wat als het een kans is om in contact te komen andere ouders, broers en zussen? Dan zijn er geen hobbels en obstakels meer. En dan is een vakantie – hoe kort ook – een uitgelezen manier om even op adem te komen en tijd met elkaar door te brengen. Als lid van Lotje&co kan je gebruik maken van speciale vakantiearrangementen. Daarin is speciale aandacht voor jou als moeder, vader, al je kinderen en voor brussen. En omdat je dat naast gewoon heerlijk ontspannen hard nodig kan hebben, is er de mogelijkheid om vrij te regelen buiten schoolvakanties.

Zo vraag je vrij
Het feit dat enkele midweek-arrangementen buiten de schoolvakanties vallen, hoeft geen belemmering te zijn als je een of meer leerplichtige kinderen hebt. In bijzondere gevallen kan een school namelijk toestemming geven voor een korte vakantie. Maximaal 10 dagen, maar bijvoorbeeld een half dagje kan ook. Buiten de reguliere vakantieperiodes. Het kan zijn dat school daar zelf goed van op de hoogte is en op voorbereid is. Dan kan je een bestaand formulier invullen. Maar beter is wellicht nog om jullie situatie ook persoonlijk met de schooldirecteur te bespreken. Dan kun je namelijk goed uitleggen dat een vakantie voor jullie gezin niet vanzelfsprekend is. Zeker niet in het hoogseizoen als het druk is. En dat een dergelijk verblijf voor jullie meer is dan vakantie. Zulke dagen kan je ontzettend nodig hebben . Omdat tijd voor elkaar vaak moeilijk te vinden is. En contact met lotgenoten van onschatbare waarde is.

3 geweldige aanbiedingen
Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft drie vakantiehuizen met appartementen die kinderen met een beperking alle mogelijkheden bieden die ze thuis ook hebben. De appartementen zijn geschikt voor 3 tot 6 personen, dus ook ooms en tantes, neefjes en nichtjes of opa en oma kunnen mee. Hoewel, voor opa en oma is er ook een heel eigen arrangement mogelijk. Hieronder zetten we alle aanbiedingen voor leden van Lotje & Co nog even op een rij. Boek snel, want er zijn nog maar een paar plekken vrij.

Opa & oma-midweek – 5-8 juni 2017
Speciaal voor opa’s en oma’s die heel graag ook eens qualitytime met hun zorgintensieve kleinkind willen doorbrengen maar daar thuis de mogelijkheden niet voor hebben. Er zijn in totaal 15 appartementen beschikbaar in de Hoeve in Friesland, Huis Arnhem in Gelderland en de Kindervallei in Limburg. Klik hier voor uitgebreide informatie en om te boeken.

Sweet Sixteen-midweek – 25-28 september 2017
Hoe ga je om met allerlei zaken waar pubers mee te maken krijgen, ook jullie zorgintensieve puber? Handig om je hierover te informeren, na te denken en met anderen over te praten. Dat kan tijdens een ontspannen Sweet Sixteen-midweek, samen met je opgroeiende puber. Je hebt een gezellige midweek vakantie. Tegelijk is er een overzichtelijk programma dat je wegwijs maakt in regelingen en bewindsvormen, financiële zaken en het omgaan met de seksuele ontwikkeling van je kind. Natuurlijk ontmoet je andere ouders in dezelfde fase – niets zo fijn als ervaringen, vragen en kennis uitwisselen met andere ervaringsdeskundigen. Klik hier voor uitgebreide informatie en om te boeken.

Brussenweekend – najaar 2017
In een van de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds, kun je een lang weekend genieten met het hele gezin. Met een bijzonder tintje. Er is dat weekend namelijk speciale aandacht voor de brussen. Lekker samen even weg dus, maar ook in contact komen met andere brussen, en samen met hen leuke dingen doen. Want laten we eerlijk zijn: alleen brussen begrijpen brussen! Voor ouders is een speciale workshop te volgen over hoe het voor je kind is om op te groeien met een bijzondere broer of zus? Klik hier voor uitgebreide informatie.

Lees hier de blog van Silvie over de roofbouw die ze pleegde op zichzelf.

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest