Blog Silvie

deze sokken maken Silvie vrolijk en ons ook

vrolijke sokken
19 mei 2017

En alweer moet ik een paar van mijn voorraad vrolijke sokken weggooien; ook deze zijn versleten. Omdat die sokken me iedere ochtend laten glimlachen, ga ik op zoek naar nieuwe.

TEKST Silvie Warmerdam

Mijn vrolijke sokken in alle kleuren van de regenboog en bedrukt met allerlei vormen, bestel ik altijd bij Happysocks. Maar als ik achter de laptop zit typ ik een beetje verward, crazy in plaats van happy in de zoekbalk. Bovenaan de zoekresultaten verschijnt de website Johnscrazysocks.com. Nieuwsgierig open ik de pagina.

John blijkt een Amerikaanse jongeman met een grote voorliefde voor bijzondere sokken. Wat leuk dat hij van zo’n interesse een bedrijfje heeft weten te maken, denk ik en lees verder.
Tot mijn verrassing heeft John het syndroom van Down; hij runt de webshop samen met z’n vader. Hun missie? To spread happiness through socks. Ik smelt en voel de inspiratie voor Daniël z’n toekomst borrelen.

Natuurlijk wil ik bij John een nieuwe stapel sokken te bestellen. Niet alleen omdat hij Down heeft en niet alleen omdat de sokken leuk zijn. Maar ook vanwege hun bedrijfsfilosofie. De webshop is gebouwd op vier pijlers en bovenaan staan ‘sokken’ en ‘snelle en persoonlijke levering’. Commerciële uitgangspunten dus, die vóór de derde pijler ‘goede doelen’ en de vierde pijler ‘inclusie’ gaan. Dat spreekt me aan.
Het is leuk dat 5% van de winst naar de Special Olympics gaat en het is leuk dat ze mensen met beperkingen inhuren, maar een bedrijf is geen NGO en moet gewoon verkopen en omzet draaien.

Jammergenoeg verzenden ze, voor zover ik kan vinden, alleen binnen Amerika. Voor de zekerheid stuur ik een email met de vraag: ‘Leveren jullie ook in Europa?’
Binnen een paar uur heb ik bericht terug: ‘Vanaf nu wel…’

Eerder schreef ik over Tim Harris, ook zo’n ondernemende jongeman die toevallig ook Down heeft: Tim’s keuze

Eén reactie op “deze sokken maken Silvie vrolijk en ons ook”

  • Sissi Bijleveld schreef:

    Geweldig zo’n onderneming!! En dan ook die reactie vanaf nu wel. Zo voel ik dus ook de inspiratie voor onze zoon met Down En zo ben jij dus de eerste die de (lucht)brug naar Europa slaat. Ben benieuwd wat Daniël van zijn sokken vindt.

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest