Tegelspreuk

niemand heeft door wat ik doe, tot dat….

omdenken
TEKST Veronique Werz

Zo, de vakanties lopen naar het einde. Hè hè, eindelijk weer even rust. Want hoe leuk ook, het is altijd behoorlijk aanpoten als je kinderen  zes weken thuis zijn. Daar waar je anders even een uurtje rustig koffie kan drinken, tussendoor boodschappen doet, wasjes wegwerkt terwijl je ook nog gewoon een baan of vrijwilligersjob hebt, moet je in de vakantie ineens je eigen ritme helemaal omgooien.

Boodschappen met zijn allen is misschien wel gezellig maar duurt ook heel veel langer. Je kids verkleden zich ook drie keer per dag en klagen dat er geen schone kleren meer zijn. Of de opmerking (en die krijg ik dan geregeld) ben je weer weg? Terwijl ze eindeloos voor schermpjes hangen en mij alleen maar nodig lijken te hebben voor de broodnodige versnaperingen.

Nou ja, de vakantie is weer bijna voorbij en ik kan weer alle andere ballen in de lucht gaan houden. Maar wel zo dat het past in mijn ritme en mijn schema. Heerlijk ik kijk er weer naar uit.

Lees ook hoe Michiel Vermaak een knap staaltje omdenken laat zien als de situatie zich er eigenlijk niet voor leent dat moeder en zoon alleen zijn.

Met Lotje&co gun je jezelf – ook in drukke tijden – een momentje voor jezelf. Ook daarom ben je lid.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest