NIEUWS

dit is er te doen in de week van zorg en welzijn

Week van Zorg en Welzijn
11 maart 2018

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 t/m 17 maart 2018. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. We zochten uit wat er allemaal te doen is.

Tekst Elise van der Velde

Zorg en Welzijn, moet daar nu ook alweer een speciale week voor zijn? Als gezin met een zorgintensief kind heb je 52 weken van Zorg en Welzijn per jaar – je wilt er juist eventjes níets over horen! Toch is het goed dat de zorg meer aandacht krijgt. Want de zorgprofessionals die voor onze kinderen zorgen, verdienen het om in de spotlights te staan. Ook is het belangrijk dat een nieuwe generatie wordt warmgemaakt voor een beroep in de zorg. En omdat door heel Nederland zorginstellingen hun deuren open zetten, kun je ook inspiratie op doen voor je eigen kind.

dit valt er te zien
De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. Van een kijkje bij het verpleeghuis om de hoek of in een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt! Van zorgboerderij tot GGZ, van nieuwe zorg in de wijk, kleinschalig wonen in de ouderenzorg, revalidatie in de gehandicaptenzorg, tot huisartsen en tandartsen: alles is te bekijken.

cupcakes versieren
Van Gulpen tot Groningen, door heel Nederland kun je binnenkijken bij zorginstellingen. Dé gelegenheid dus om zonder afspraak een rondleiding te krijgen bij bijvoorbeeld organisaties voor mensen met een beperking te bezoeken, zoals Sherpa en Philadelphia. Ook kleinere initiatieven zoals Abrona Buitenkans, een eetcafé in Utrecht waar werknemers met een lichamelijke of verstandelijke beperking welkom zijn, organiseren leuke dingen.Hier kun bijvoorbeeld aanschuiven aan tafel en cupcakes versieren. Op de site van de Week van Zorg en Welzijn kun je zoeken naar open dagen en activiteiten bij jou in de buurt.

‘Heel Holland Zorgt’ op SBS6
Geen zin of gelegenheid om deze week op pad te gaan? Volg dan ‘Heel Holland Zorgt’ op SBS6. In dit dagelijkse programma, speciaal voor de Week van Zorg en Welzijn, gaan bekende Nederlands als Monic Hendrikx, Wolter Kroes, Roy Donders en Maarten van der Weijden aan de slag in de zorg. Heel Holland Zorgt is van 13 t/m 17 maart te zien om 15.30 en 00:30 uur.

Om een idee te krijgen van de activiteiten, kun je het filmpje van de activiteiten van vorig jaar terugkijken.

Lees ook: hoe Beau van Erven Dorens vijf dagen in een instelling voor mensen met een beperking heeft ervaren.

Lotje&co betekent iedere dag weer mooie tips en verhalen voor gezinnen met een zorgintensief kind. Word daarom lid!

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest