Blog Silvie

Daniël en de weggelopen kat

weggelopen kat
7 december 2017

Als ik om zeven uur uit de douche stap en m’n Facebook check of er nog iets is gebeurd in de wereld, ben ik meteen helemaal wakker. Er is een bericht van een onbekend iemand: ‘Ik denk dat we uw kat hebben gevonden.’

TEKST Silvie Warmerdam

We hebben twee katten, Tom en Jerry. Tom is wit met zwart en Jerry zwart met wit. Ze zijn onafscheidelijk, vinden bijna alles goed en zijn erg knuffelig. Ideale katten dus in een gezin met drie kinderen. Alleen lopen ze wel eens weg.
Jerry heeft vorig jaar een auto-ongeluk gehad en sindsdien is hij niet helemaal scherp meer. Het ging lang goed, maar eind oktober was hij al een keer een week weg en nu dus weer. Gelukkig bestaat er internet, de ideale vervanger van die zielige briefjes op lantaarnpalen.

Afgelopen maandag was Daniël druk aan het werk met Lise, onze PGB-ster, toen ik hem opeens hoorde zeggen: ‘Jerry is weg.’
‘Wat, echt?’ ging ze er meteen op in. ‘Is Jerry al weer weg? Ach jeetje.’
‘Ja is heel zielig. Want het is koud buiten en regen.’
Ik stond te koken, hoorde het aan en was een beetje verbaasd. Daniël had nog niet echt laten blijken dat hij zich zorgen maakte, terwijl Jerry toch al meer dan een week weg was. Maar het zat dus toch wel in zijn hoofd. Ook hij liet zich, net als wij allemaal, ontregelen door die weggelopen kat. Inclusief Tom, die z’n maatje duidelijk miste.

Maar vanmorgen was daar opeens een berichtje dat hij was gevonden. Bij een woonvoorziening voor mensen met psychische problemen. ‘Het maakt niet uit hoe laat u komt, er is hier altijd iemand thuis,’ schreef de dame op Facebook Messenger.
‘We zijn zo opgelucht, ik kom meteen,’ schreef ik terug en trok mijn laarzen aan.
‘Wat ga je doen mama?’ vroeg Daniël, net wakker.
‘Jerry ophalen…’
‘Jerry?’ Met grote ogen keek hij me aan.
‘Ja Daan, Hij is gevonden. Je moet dus zelf even je ontbijt maken.’

Toen ik weer terug kwam, met kat, stonden de jongens te juichen. Daniël tilde Jerry meteen op en kneep dat te magere lijfje bijna fijn met z’n onhandige motoriek. Jerry miauwde en even vroeg ik me af of hij wel blij was terug te zijn…

Man, man, dat was me wat toen Jerry vorig jaar een ongeluk kreeg. Vooral dat eten geven met een spuitje herkende ik ergens van.

word donateur van gezinnen met een zorgintensief kind

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest