NIEUWS

kijktip: moet vaccineren een vrije keuze blijven?

wel of niet vaccineren

Deze hele week besteedt NieuwLicht, het discussieplatform van de EO met Tijs van den Brink, op Facebook aandacht aan de vraag of je wel of niet zou moeten en willen vaccineren. Die discussies worden zondagavond (vanavond dus) op NPO2 om 22.40 uur afgerond. 

TEKST Silvie Warmerdam

In het persbericht schrijft de EO: ‘Er is nogal wat te doen rondom vaccineren. De vaccinatiegraad daalt, terwijl er aan de ene kant wordt gesproken over risico’s op ziekte uitbraken heeft een ander deel van Nederland het over overdreven bangmakerij. In allerlei programma’s worden verhitte discussies gevoerd tussen pro- en anti-vaxxers. Je bent voor of je bent tegen. Maar tot een zinnig gesprek lijkt het niet te komen. In NieuwLicht gaat Tijs van den Brink een poging doen om beide kanten met elkaar te laten praten, met een poging tot een oplossing.’

In de TV-uitzending zijn de volgende mensen te gast:
Pauline Bijster, journalist. Ze beschreef haar twijfels bij het vaccineren van haar laatste kind en werd tot haar grote schrik beschimpt en bedreigd;
Willemien Holsappel verloor haar dochter aan kinkhoest maar wil toch dat vaccinatie een vrije keuze blijft;
Hedwig te Molder is hoogleraar communicatiewetenschap en vindt dat kritische vragenstellers worden verward met anti-vaxxers;
Ruud Coolen van Brakel, directeur van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik pleit voor verplicht vaccineren bij een gevaar voor de volksgezondheid.

Wij gaan kijken en hopen dat er enige helderheid komt in deze ingewikkelde en emotionele discussie. Jij ook? Laat dan hieronder of op social media weten wat je ervan vond. Alvast voorproeven? Kijk dan op de Facebook-pagina van het programma.

Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen; we gaan geen taboe uit de weg, maar bespreken ingewikkelde topics wel graag met respect voor alle meningen. Jij ook? Doe dan mee!

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest