Tegelspreuk

ik heb ze alle vijf op een rij, ze werken alleen in ploegendienst

ploegendienst

De ploegendienst, die kennen we allemaal wel. Want je kind moet toch 's nachts ook omgedraaid, de was moet gedaan, er moet eten op tafel en boodschappen gedaan. Er moet gewerkt worden en er moet geslapen worden.

TEKST Veronique Werz

Dat kan alleen in ploegendienst, althans zo lijkt het bij Rob en Mariska. Ouders die een diagnose hebben opgegeven, een team aan lieve mensen om zich heen hebben verzameld die de zorg mee dragen. Om vervolgens alleen de leuke dingen uit handen te kunnen geven en zelf de sloof te zijn. En dat is best pijnlijk. ‘Maar,’ zo zegt Rob, ‘er zijn werkpaarden en luxepaarden.’ En wij ouders zijn de werkpaarden, in ploegendienst.’

Dus het lijkt wel of we alle vijf op een rij hebben maar dat komt alleen omdat we werken in ploegendienst. En ik weet niet of dat ons leven nou zoveel leuker maakt.

Ook Elise weet hier alles van en toch kan zij -ondanks de diensten die zij draait met Remco- nog 7 dingen benoemen die je relatie en dus je leven met een zorgintensief kind sterker maken. Doe er je voordeel mee.

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest