DOE MEE

hoe kan jouw leven beter? ga erover in gesprek!

Wij zien je Wel
23 maart 2018

Waar loop je tegenaan als gezin met een zorgintensief kind? Hoe blijf je zelf overeind? En vooral: wat heb je nodig om de zorg én je leven goed te organiseren? Met dit soort vragen houden wij ons op de redactie van Lotje&co dagelijks bezig. We werden dan ook blij van deze uitnodiging aan ouders door de landelijke werkgroep 'Wij zien je Wel'. Ben jij er bij? 

TEKST Elise van der Velde

‘Wij zien je Wel’ nodigt jou als ouder uit om met hen in gesprek te gaan over verbeteringen voor gezinnen rondom iemand met Zeer Ernstige Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen (ZEVMB).

wie is ‘Wij zien je Wel’?
De landelijke werkgroep ‘Wij zien je Wel’ is door de staatssecretaris van VWS in het leven geroepen. Hun opdracht is om een impuls te geven aan de kwaliteit van leven van gezinnen rondom mensen met ZEVMB. Het gaat om de groep kinderen en volwassenen binnen het EMB-spectrum die er het slechtste aan toe zijn en waarbij er niet tot nauwelijks sprake is van ontwikkeling en interactie. In de werkgroep zijn verschillende perspectieven vertegenwoordigd, van zorgprofessionals tot ouders en financiers van zorg en ondersteuning.

ouderbijeenkomsten
‘Wij zien je Wel’ is gestart met diepte-interviews met een aantal ouders, waarvan een rapportage is verschenen. Deze input en inventarisatie van knelpunten is het startpunt van hun werk. Een van de vervolgstappen is om in regionale bijeenkomsten met nog meer ouders/verzorgers in gesprek te gaan.

Centraal tijdens de bijeenkomsten staat het thema ‘Levend Verlies’, het werk van de Leuvense hoogleraar Manu Keirse. Daarnaast worden de knelpunten en oplossingsrichtingen die uit de interviews naar voren kwamen besproken. Want ‘Wij zien je Wel’ beschouwt de ouders als spiegel en hoopt dat ze er als werkgroep in slagen om echte verbeteringen te realiseren voor gezinnen rondom iemand met ZEVMB.

waar en wanneer?
Bijeenkomsten worden in verschillende regio’s van Nederland georganiseerd.  Als je wel geïnteresseerd bent, maar dit keer niet in de gelegenheid bent om te komen, meld je dan toch aan voor eventuele volgende bijeenkomsten. Hier vind je meer informatie over data en tijden en kun je je aanmelden.

Als Lotje&co steunen wij dit initiatief natuurlijk ook en we hopen dan ook op een grote opkomst!

Lees ook: jezelf kwijtgeraakt in je drukke leven? Dan is dit jouw training!

Lotje&co is het grootste online platform voor gezinnen met een zorgintensief kind. Met nieuws, blogs, verhalen, filmpjes en workshops die jou en je gezin overeind houden. Word ook lid!

samen maken we Lotje mogelijk

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest