Filmpje

Calebs woordenschat vergroten is zó een fluitje van een cent

Als ouders van een zorgintensief kind zoeken we allemaal naar manieren om je kind zich te laten ontwikkelen. Deze brus heeft de ingang gevonden bij haar broertje. Zo lief.

TEKST Veronique Werz

Amanda Bowman Grey is moeder van twee kinderen, heeft dus weinig tijd voor haarzelf. We weten allemaal hoe dat gaat. Je wilt even douchen en dus vraag je één van je kinderen op zijn/haar broertje te letten. Zo ook Amanda.

Toen Amanda even onder de douche wilde, vroeg ze haar dochter Lydia op haar broertje Caleb te passen. Caleb is 24 maanden en heeft een zeer beperkte woordenschat. Daar vond Lydia iets op.
Door samen met Caleb te zingen en hem de zinnen af te laten maken ontwikkelt Caleb taal. Dat is van onschatbare waarde. Caleb heeft op deze manier privé-muziektherapie en vergroot zijn woordenschat iedere dag. En Lydia doet wat zij leuk vindt, zodat oppassen geen opgave wordt. Lijkt me een perfecte win-win situatie! Want hoe heerlijk is het om zo onder de douche vandaan te komen en je kinderen op de gang aan te treffen? Fantastisch toch?

Hoe leert jouw zorgintensieve kind van haar of zijn broers en zussen? Laat het ons weten en laat hier je reactie achter.

Ook Willemien verwoordt het zo mooi: ‘Muziek heeft de kracht ons terug te brengen bij onszelf.’

Wil je geïnspireerd blijven worden? Word dan lid en steun stichting Lotje&co.

samen maken we Lotje mogelijk

 

Eén reactie op “Calebs woordenschat vergroten is zó een fluitje van een cent”

  • Joyce Snijders schreef:

    Zo leuk, ons zorgintensieve kind heeft van zijn brus geleerd om onder water te gaan met zijn hoofd, een hele mijlpaal.
    Wij waren hier al vijf jaar mee aan het oefenen en zij kreeg het op vakantie in twee weken spelenderwijs voor elkaar. Zo trots op beide ❤️.

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest